Aanbieders Reizen Thailand

Op de pagina Rondreizen Thailand tref je een lijst met aanbieders van reizen naar Thailand. Of je nu een strandvakantie, een individuele rondreis, een groepsrondreis of je reis zelf wilt samenstellen. Het kan allemaal. Alle aanbieders van reizen naar Thailand die je op deze pagina vindt zijn aangesloten bij één of meerdere van de volgende organisaties: ANVR, SGR of het Calamiteiten Fonds.

Tempels

Wat Pho

rondreis Thailand, Wat Pho

Adres:
2 Sanam Chai Rd, Khwaeng Phra Borom Maha Ratchawang
Khet Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon
10200, Thailand.

Wat Po is een oude tempel die diverse malen gerestaureerd is. Voor een bezoek aan alle tempels geld het volgende. Een tempel is een heilige plek. De bevolking verwacht daarom dat er respect getoond wordt. Dit doe je onder andere door je knieën en schouders te bedekken. Verder moet je altijd je schoeisel uit doen, voordat je een tempel in gaat. En richt nooit met je voeten naar een Boeddha.

De Wat Pho tempel noemt men ook wel de liggende Boeddha. Het is de grootste tempel van Bangkok. Je vindt er meer dan duizend verschillende Boeddha beelden.

Wat Arun

Wat Arun tempel in Bangkok

Adres:
158 Thanon Wang Doem, Khwaeng Wat Arun
Khet Bangkok Yai, Krung Thep Maha Nakhon
10600, Thailand

Deze tempel ligt aan de Chao Phraya rivier tegenover de Wat Pho. Je kunt de tempel makkelijk per veerboot bereiken. De Wat Arun tempel schijnt de mooiste tempel te zijn. Maar dat is een beetje moeilijk te beoordelen in mijn ogen, omdat er zo ontzettend veel zijn.

Wat Saket

Wat Saket tempel in Thailand

Adres:
Khwaeng Ban Bat, Khet Pom Prap Sattru Phai
Krung Thep Maha Nakhon
10100, Thailand

De Wat Saket is wederom een Boeddhistische tempel. En ook weer een schitterende uitvoering. Er zijn veel meer mooie tempels in Bangkok, maar ik beperk mij op deze pagina tot drie.

Historisch tempel park Ayutthaya

Wat Chaiwatthanaram

Adres:
Amphoe Phra Nakhon Si Ayutthaya
Changwat Ayutthaya
Thailand

De tempel die je op de foto ziet heeft de naam Wat Chaiwatthanaram. Op het historische park staan nog veel meer andere verschillende tempels zoals bijvoorbeeld Wat Phra Si Sanphet, Wang Luang, Wat Phra Ram en nog veel meer. Er staan ongeveer dertig tempel complexen. Echt heel indrukwekkend. Een must voor reizen naar Thailand.

Si Satchanalai

Si Satchanalai

Adres:
Si Satchanalai District
Changwat Sukhothai
64130, Thailand

Bij de ingang van het park kun je een fiets huren om door het park te fietsen. Veel mensen zijn enthousiast over dit tempel park. Sommigen brengen er uren door en lunchen ook in het park. Veel mensen die een rondreis Thailand hebben gedaan vonden dit historisch park de mooiste die zij bezocht hebben.

Witte Tempel

Witte Tempel Chiang Rai

Adres:
Pa O Don Chai Sub-district
Amphoe Mueang, Chiang Rai
57000 Thailand

De Witte Tempel of wel in het Thais Wat Rong Khun is meer een kunstwerk dan een echte tempel. Tenminste in mijn ogen. Aan de binnenkant van de tempel vind je bijvoorbeeld moderne schilderijen van bekende films en filmsterren. Dat komt door de geschiedenis van de tempel. Hij is namelijk gebouwd door een kunstenaar die door het boeddhisme van zijn verslavingen is afgekomen. Als eerbetoon heeft hij de tempel gebouwd. Je kunt er het best vroeg naartoe gaan, want het is er erg druk.

Bezienswaardigheden

Koninklijk Paleis

Koninklijk Paleis in Bangkok

Adres:
Na Phra Lan Rd, Khwaeng Phra
Borom Maha Ratchawang, Khet Phra
Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon
10200, Thailand

Het Koninklijk Paleis is de trekpleister van de stad Bangkok. Als je een rondreis Thailand gaat maken is dit paleis echt een must om te zien. Op de foto ziet het paleis er niet indrukwekkend uit. Maar een zeer mooie bijzondere tempel genaamd Wat Phra Kaew is slechts een onderdeel van het complex.

De Drijvende Markt

Drijvende markt in Bangkok

Adres Damnoen Saduak Market:
Damnoen Saduak, Amphoe Damnoen Saduak
Changwat Ratchaburi
70130, Thailand

Adres Amphawa Market:
Amphawa, Amphawa District
Changwat Samut Songkhram
75110, Thailand

Bangkok ligt aan de rivier Chao Phraya. Er zijn veel kanalen gegraven die het water tussen de woningen door lijden. Sommigen noemen Bangkok daarom ook wel het Venetië van Azië. Deze kanalen noemt men Khlong. Op veel van deze kanalen worden drijvende markten gehouden. Je kunt op een klein bootje over de Khlongs varen om de markten te bezoeken. Een erg leuke ervaring. De Damnoen Saduak Market en Amphawa Market zijn aan te raden om te bezoeken.

Chinatown

Chinatown in Bangkok

Adres:
Yaowarat Rd
Krung Thep Maha Nakhon, Thailand

Je hoeft geen geld uit te geven voor een reis naar China om de Chinese cultuur letterlijk en figuurlijk te proeven. Als je van lekker eten houdt kom je in Chinatown wel aan je trekken. Vooral na zonsondergang is Chinatown een top plek voor liefhebbers van Chinees eten. Naast het lekkere eten vind je er onder andere veel winkels, Chinese tempels, markt- en eet kraampjes.

Chatuchakmarkt

Chatuchakmarkt

Adres:
Kamphaeng Phet 3 Rd, Khwaeng Lat Yao
Khet Chatuchak, Krung Thep Maha Nakhon
10900, Thailand

Het schijnt dat de Chatuchamarkt één van de grootste markten ter wereld is. Als je van shoppen houdt kom je hier helemaal aan je trekken. Want als één van de grootste markten van de wereld je niet kan bekoren, dan weet ik het niet meer. Deze markt is helaas alleen in het weekend en begint op vrijdagavond.

Op deze markt is het afdingen tot een sport verheven. Dus als je hier iets voor de gevraagde prijs koopt, snij je jezelf in de vingers. Het is een mooie plaats om je onderhandelingsvaardigheden te verbeteren.

Een alternatief voor mensen die niet van heel drukke markten houden is de Rod Fai markt. Het is adres is Soi Srinagarindra 51, Khwaeng Nong Bon, Khet Prawet, Krung Thep Maha Nakhon 10250, Thailand.

Maeklong Railway Market

Maeklong Spoorlijn Markt

Adres:
Si Champa Alley, Samut Songkhram
75000, Thailand

Dit is een aparte markt op een spoorlijn. Op het moment dat er een trein langs komt halen de markthouders hun kleedje weg en bouwen na de trein de markt weer snel op. Het is echt te bizar voor woorden.

Bridge over the River Kwai

brug over de River Kwai

Adres:
Tha Makham, Kanchanaburi
71000, Thailand

Bij Kanchanaburi ligt de beruchte brug over de River Kwai. De brug zelf is niet bijzonder indrukwekkend. Het gaat om de geschiedenis van de brug. Hier zijn gedurende de tweede wereldoorlog ontzettend veel mensen, waaronder ook Nederlanders, gestorven om de brug te bouwen. Als je bedenkt wat deze mensen destijds hebben moeten doorstaan. Dan is dit een erg indrukwekkende plek. Zeker een plek om te bezoeken tijdens je rondreis Thailand.

Gouden Driehoek

Gouden Driehoek Chiang Rai

De Gouden Driehoek is het punt waar de landen Thailand, Laos en Myanmar bij elkaar komen. Vroeger floreerde hier de opiumhandel. Nu is het een gebied met mooie natuur en schitterende tempels. Met een klein beetje opiumhandel ;).

Toeristische Activiteiten

Fietsen Bangkok

Over het algemeen reizen toeristen met Tuktuks door Bangkok. Ook al is de bus een stuk goedkoper dan reizen met een Tuktuk. Een leuk alternatief is fietsen door Bangkok. Je kunt bijvoorbeeld een nachtelijke fietstocht van 4 uur doen.

Fietstocht Chiang Mai

Wat Chet Lin in Chiang Mai

In Chiang Mai kun je een mooie fietstocht van ongeveer vier uur maken. Tijdens deze fietstocht kom je mooie teak huizen en historische tempels tegen. Verder fiets je langs de prachtige rivier de Ping en bezoek je een drukke Thaise markt.

Maar dat is nog niet alles. Je bezoekt ook de dertiende eeuwse stad Wiang khum Kham. Dit is een stad die uit de riviermodder opgegraven is. Bijzonder om te zien.