Rondreis Thailand

Onderstaande 16 daagse rondreis Thailand heb ik zelf geboekt met behulp van de websites rechtsboven onder de kop “ZELF REIS SAMENSTELLEN”. Als je met je mobiel internet staat de kop “ZELF REIS SAMENSTELLEN” helemaal onderaan de pagina.

Onderstaande rondreis Thailand is gebaseerd op de 16 daagse reis van NRV. De goedkoopste variant is dan ongeveer € 1.285,= voor twee personen en de variant met vergelijkbare hotels € 1.416,=. Terwijl de goedkoopste in dezelfde periode georganiseerde rondreis Thailand van NRV reizen € 2.225,50 kost. Dat verschilt tussen de € 809,= en € 941,= per twee personen per rondreis. Dat vind ik persoonlijk veel geld. De vergelijking heb ik in januari 2019 gedaan, dus onderstaande prijzen kunnen afwijken. Dit neemt niet weg dat het grote verschil zal blijven.

Voordelen van zelf samenstellen rondreis Thailand:

  1. Het is honderden euro’s goedkoper.
  2. Je rijdt met een gehuurde auto, dus je bepaalt zelf hoe lang je ergens blijft.
  3. Veel meer keuzevrijheid wat betreft hotels, auto en vlucht.
  4. Als je meer rustdagen wilt plannen, dan kan dit.

Nadelen van zelf samenstellen rondreis Thailand:

  1. Je hebt geen garantie van SGR of ANVR.
  2. Je moet alles zelf regelen.
  3. Geen begeleiding.

Rondreis Thailand 16 dagen

Dag 1 Vliegen van Amsterdam naar Bangkok

Dag 2, 3 en 4 in Bangkok

Bij aankomst ga je naar de organisatie waar jij je auto hebt gehuurd om je auto op te halen. Na het inladen van je bagage rijd je naar je hotel in Bangkok. In dit hotel verblijf je dag 2, 3 en 4. Persoonlijk zou ik de eerste dag in Bangkok gebruiken om bij te komen van de reis. En verder om de directe omgeving te verkennen.

Bezienswaardigheden in Bangkok

Wat Pho

rondreis Thailand, Wat Pho

Adres:
2 Sanam Chai Rd, Khwaeng Phra Borom Maha Ratchawang
Khet Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon
10200, Thailand.

Wat Po is een oude tempel die diverse malen gerestaureerd is. Voor een bezoek aan alle tempels geld het volgende. Een tempel is een heilige plek. De bevolking verwacht daarom dat er respect getoond wordt. Dit doe je onder andere door je knieën en schouders te bedekken. Verder moet je altijd je schoeisel uit doen, voordat je een tempel in gaat. En richt nooit met je voeten naar een Boeddha.

De Wat Pho tempel noemt men ook wel de liggende Boeddha. Het is de grootste tempel van Bangkok. Je vindt er meer dan duizend verschillende Boeddha beelden.

Wat Arun

Wat Arun tempel in Bangkok

Adres:
158 Thanon Wang Doem, Khwaeng Wat Arun
Khet Bangkok Yai, Krung Thep Maha Nakhon
10600, Thailand

Deze tempel ligt aan de Chao Phraya rivier tegenover de Wat Pho. Je kunt de tempel makkelijk per veerboot bereiken. De Wat Arun tempel schijnt de mooiste tempel te zijn. Maar dat is een beetje moeilijk te beoordelen in mijn ogen, omdat er zo ontzettend veel zijn.

Wat Saket

Wat Saket tempel in Thailand

Adres:
Khwaeng Ban Bat, Khet Pom Prap Sattru Phai
Krung Thep Maha Nakhon
10100, Thailand

De Wat Saket is wederom een Boeddhistische tempel. En ook weer een schitterende uitvoering. Er zijn veel meer mooie tempels in Bangkok, maar ik beperk mij op deze pagina tot drie.

Koninklijk Paleis

Koninklijk Paleis in Bangkok

Adres:
Na Phra Lan Rd, Khwaeng Phra
Borom Maha Ratchawang, Khet Phra
Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon
10200, Thailand

Het Koninklijk Paleis is de trekpleister van de stad Bangkok. Als je een rondreis Thailand gaat maken is dit paleis echt een must om te zien. Op de foto ziet het paleis er niet indrukwekkend uit. Maar een zeer mooie bijzondere tempel genaamd Wat Phra Kaew is slechts een onderdeel van het complex.

De Drijvende Markt

Drijvende markt in Bangkok

Adres Damnoen Saduak Market:
Damnoen Saduak, Amphoe Damnoen Saduak
Changwat Ratchaburi
70130, Thailand

Adres Amphawa Market:
Amphawa, Amphawa District
Changwat Samut Songkhram
75110, Thailand

Bangkok ligt aan de rivier Chao Phraya. Er zijn veel kanalen gegraven die het water tussen de woningen door lijden. Sommigen noemen Bangkok daarom ook wel het Venetië van Azië. Deze kanalen noemt men Khlong. Op veel van deze kanalen worden drijvende markten gehouden. Je kunt op een klein bootje over de Khlongs varen om de markten te bezoeken. Een erg leuke ervaring. De Damnoen Saduak Market en Amphawa Market zijn aan te raden om te bezoeken.

Chinatown

Chinatown in Bangkok

Adres:
Yaowarat Rd
Krung Thep Maha Nakhon, Thailand

Je hoeft geen geld uit te geven voor een reis naar China om de Chinese cultuur letterlijk en figuurlijk te proeven. Als je van lekker eten houdt kom je in Chinatown wel aan je trekken. Vooral na zonsondergang is Chinatown een top plek voor liefhebbers van Chinees eten. Naast het lekkere eten vind je er onder andere veel winkels, Chinese tempels, markt- en eet kraampjes.

Chatuchakmarkt

Chatuchakmarkt

Adres:
Kamphaeng Phet 3 Rd, Khwaeng Lat Yao
Khet Chatuchak, Krung Thep Maha Nakhon
10900, Thailand

Het schijnt dat de Chatuchamarkt één van de grootste markten ter wereld is. Als je van shoppen houdt kom je hier helemaal aan je trekken. Want als één van de grootste markten van de wereld je niet kan bekoren, dan weet ik het niet meer. Deze markt is helaas alleen in het weekend en begint op vrijdagavond.

Op deze markt is het afdingen tot een sport verheven. Dus als je hier iets voor de gevraagde prijs koopt, snij je jezelf in de vingers. Het is een mooie plaats om je onderhandelingsvaardigheden te verbeteren.

Een alternatief voor mensen die niet van heel drukke markten houden is de Rod Fai markt. Het is adres is Soi Srinagarindra 51, Khwaeng Nong Bon, Khet Prawet, Krung Thep Maha Nakhon 10250, Thailand.

Fietsen

Over het algemeen reizen toeristen met Tuktuks door Bangkok. Ook al is de bus een stuk goedkoper dan reizen met een Tuktuk. Een leuk alternatief is fietsen door Bangkok. Je kunt bijvoorbeeld een nachtelijke fietstocht van 4 uur doen.

Dag 5 Kanchanaburi

Maeklong Railway Market

Maeklong Spoorlijn Markt

Adres:
Si Champa Alley, Samut Songkhram
75000, Thailand

Op de vijfde dag reis je van Bangkok naar Kanchanaburi. In Kanchanaburi overnacht je. Onderweg kun je een tussenstop maken bij de Maeklong Railway Market. Dit is een aparte markt op een spoorlijn. Op het moment dat er een trein langs komt halen de markthouders hun kleedje weg en bouwen na de trein de markt weer snel op. Het is echt te bizar voor woorden.

Bridge over the River Kwai

brug over de River Kwai

Adres:
Tha Makham, Kanchanaburi
71000, Thailand

Bij Kanchanaburi ligt de beruchte brug over de River Kwai. De brug zelf is niet bijzonder indrukwekkend. Het gaat om de geschiedenis van de brug. Hier zijn gedurende de tweede wereldoorlog ontzettend veel mensen, waaronder ook Nederlanders, gestorven om de brug te bouwen. Als je bedenkt wat deze mensen destijds hebben moeten doorstaan. Dan is dit een erg indrukwekkende plek. Zeker een plek om te bezoeken tijdens je rondreis Thailand.

Dag 6 Phitsanulok

Historisch tempel park Ayutthaya

Wat Chaiwatthanaram

Adres:
Amphoe Phra Nakhon Si Ayutthaya
Changwat Ayutthaya
Thailand

Van Kanchanaburi reis je naar Phitsanulok. In Phitsanulok overnacht je. Onderweg kun je een bezoek brengen aan historisch tempel park Ayutthaya. De tempel die je op de foto ziet heeft de naam Wat Chaiwatthanaram. Op het historische park staan nog veel meer andere verschillende tempels zoals bijvoorbeeld Wat Phra Si Sanphet, Wang Luang, Wat Phra Ram en nog veel meer. Er staan ongeveer dertig tempel complexen. Echt heel indrukwekkend. Een must voor je rondreis Thailand.

Dag 7 Lampang

Si Satchanalai

Si Satchanalai

Adres:
Si Satchanalai District
Changwat Sukhothai
64130, Thailand

Vandaag vertrek je uit Phitsanulok en reis je naar Lampang. In Lampang overnacht je. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het historisch tempel park Si Satchanalai. Bij de ingang van het park kun je een fiets huren om door het park te fietsen. Veel mensen zijn enthousiast over dit tempel park. Sommigen brengen er uren door en lunchen ook in het park. Veel mensen die een rondreis Thailand hebben gedaan vonden dit historisch park de mooiste die zij bezocht hebben.

Dag 8 en 9 Chiang Rai

Van Lampang reis je naar Chiang Rai. Je verblijft twee overnachtingen in Chiang Rai.

Witte Tempel

Witte Tempel Chiang Rai

Adres:
Pa O Don Chai Sub-district
Amphoe Mueang, Chiang Rai
57000 Thailand

De Witte Tempel of wel in het Thais Wat Rong Khun is meer een kunstwerk dan een echte tempel. Tenminste in mijn ogen. Aan de binnenkant van de tempel vind je bijvoorbeeld moderne schilderijen van bekende films en filmsterren. Dat komt door de geschiedenis van de tempel. Hij is namelijk gebouwd door een kunstenaar die door het boeddhisme van zijn verslavingen is afgekomen. Als eerbetoon heeft hij de tempel gebouwd. Je kunt er het best vroeg naartoe gaan, want het is er erg druk.

Gouden Driehoek

Gouden Driehoek Chiang Rai

De Gouden Driehoek is het punt waar de landen Thailand, Laos en Myanmar bij elkaar komen. Vroeger floreerde hier de opiumhandel. Nu is het een gebied met mooie natuur en schitterende tempels. Met een klein beetje opiumhandel ;).

Dag 10 en 11 Chiang Mai

Van Chiang Rai reis je naar Chiang Mai. Hier verblijf je twee overnachtingen.

Mae Sa Valley Hike en Bike Day Tour

Mae Sa Valley

Na al die mooie tempels en schitterende gebouwen wil je ook wel eens wat anders, toch? Tenminste dat is mijn gedachte. In ieder geval kun je via bovenstaande link “vind dingen om te doen” deze hike en bike day tour boeken. De naam zegt het al. Je gaat een dag wandelen en fietsen in de Mae Sa Valley. Je bereikt de Mae Sa Valley na een autoreis van ongeveer een uur. Het vervoer is bij de tour inbegrepen. Je gaat mee met een ervaren gids en de wandeling duurt normaal gesproken ongeveer twee uur. Maar uit de beoordelingen af te leiden kan het ook wel vier uur worden.

Tijdens de vijf kilometer wandeling kom je de lokale volken tegen, zoals bijvoorbeeld de Karen stam. Verder wandel je door het schitterende tropische woud en kan je genieten van mooie uitzichten. De gids vertelt je van alles over de tropische planten en dieren.

Je krijgt een lunch van de lokale Thaise keuken. De lunch is volgens de beoordelingen heerlijk. Na de lunch begin je aan de off road fietstocht van twintig kilometer. Tijdens de fietstocht kom je karakteristieke dorpjes en de bekende rijstvelden tegen. De fietstocht is niet erg zwaar. Je fietst voornamelijk over vlak terrein.

Al met al in mijn ogen een goede aanvulling op je rondreis Thailand.

Fietstocht Chiang Mai

Wat Chet Lin in Chiang Mai

In Chiang Mai kun je een mooie fietstocht van ongeveer vier uur maken. Tijdens deze fietstocht kom je mooie teak huizen en historische tempels tegen. Verder fiets je langs de prachtige rivier de Ping en bezoek je een drukke Thaise markt.

Maar dat is nog niet alles. Je bezoekt ook de dertiende eeuwse stad Wiang khum Kham. Dit is een stad die uit de riviermodder opgegraven is. Bijzonder om te zien.

Dag 12 Kamphaeng Phet

Van Chiang Mai reis je naar Kampheng Phet. Dit is een reis van ongeveer vier uur. In Kamphaeng Phet overnacht je.

Dag 13, 14, 15 en 16 Hua Hin

Hua Hin strand

Van Kamphaeng Phet reis je in ongeveer zeven uur naar Hua Hin. Hier verblijf je een paar dagen om heerlijk uit te rusten van de rondreis Thailand.

Een paar mooie rustige dagen om je rondreis Thailand goed af te sluiten, voordat je voor de terugreis naar Bangkok vertrekt.

Als alternatief kun je ook de auto in Chiang Mai inleveren en de nachttrein naar Bangkok nemen. En vanuit Bangkok weer met de auto naar Hua Hin om daar een paar dagen uit te rusten. Of je maakt de reis van Chiang Mai naar Bangkok langer en bezoekt wat plaatsen, tempels of nationale parken die op de route liggen. Alles is mogelijk als je zelf je rondreis Thailand samenstelt.