Reizen naar Japan gaat over het land Japan. Kort beschrijf ik populaire toeristische bestemmingen. Hier vind je met name reisinformatie over reizen naar Japan. 

Steden in Japan

De stad Tokio

Reizen Naar Japan - Skyline Tokio
Skyline Tokio

Natuurlijk mag de hoofdstad van Japan niet ontbreken als je gaat reizen naar Japan. Toeristen gaan in Tokio vooral naar de wijken Minato, Shinjuku, Shibuya, Chiyoda, Chuo en Setagaya.

De wijk Minato

Minato is een wijk in Tokio. In deze wijk vind je onder andere mooie musea, zoals het Nezu Museum en het Tokyo Metropolitan Teien Art Museum. Als je een mooi uitzicht over Tokio wilt hebben, dan moet je naar Tokyo City View. Verder heeft de wijk Minato een tuin waar je mooie wandelingen kunt maken. Deze tuin heet Happoen Garden. En is een rustpunt is de drukke stad.

De wijk Shinjuku

In deze wijk vind je de hoogste gebouwen van Tokio. Verder zijn er veel winkelcentra, bars en clubs. Maar er is ook een schitterend park genaamd Shinjuku Gyoen National Garden. Als je geïnteresseerd bent in gevechtskunsten, dan is een bezoekje aan het Samurai Museum zeer de moeite waard.

De wijk Shibuya

In Shibuya vind je het Toerist Informatie Centrum. Verder is in Shibuya een prachtig tempelcomplex genaamd Meiji Jingu.  Meiji Jingu ligt weer in een mooi aangelegd park dat Yoyigi Park heet. Het tempelcomplex is makkelijk per voet te bereiken vanaf het station Harajuku. Als je van de rukte en hektiek van een metropool houdt, dan moet je Shibuya Center-gai bezoeken. Hier zijn veel trendy winkels, clubs en barretjes.

De wijk Chiyoda

Chiyoda is een wijk in het centrum van Tokio. Hierin ligt het keizerlijk paleis. Verder vind je in deze wijk één van de grootste theaters van Tokio. Maar hier is ook de prachtige Nijubashibrug waar je een mooi uitzicht op het keizerlijk paleis hebt. Zoals in veel wijken in Tokio heeft ook deze wijk schitterende tuinen. Naast het keizerlijk paleis is het centraal station van Tokio ook een architectonische bezienswaardigheid.

De wijk Chuo

Ook in Chuo zijn mooie tuinen, zoals de Hama Rikyu tuinen. Een mooie wijk binnen Chuo is Ginza. Hier vind je veel unieke winkels, maar ook grote winkelcentra. En als je van vis houdt, dan is een bezoekje aan de Tsukiji Fish Market zeer de moeite waard. Ook is er unieke architectuur te bewonderen, zoals bijvoorbeeld de Nakagin Capsule wolkenkrabber, Nihombashi Takashimaya en de Roomse Katholieke Kerk van Sint Jozef (Tsukiji Parish).

De wijk Setagaya

In deze wijk ligt het schitterende tempelcomplex Gotokuji. Hier staan katten centraal. De katten worden hier geëerd. Katten kunnen volgens de Japanners mensen redden door de juiste weg te wijzen. Verder is er in Setagaya een markt waar vooral de lokalen te vinden zijn. Deze markt heet Shimokitazawa. Ook in deze wijk is een mooi park genaamd Kinuta. Hier staan veel kersenbomen. Het park is vooral prachtig wanneer de kersenbomen in bloei staan.

De stad Kyoto

Reizen Naar Japan - Kyoto
Kyoto

In Kyoto zijn veel traditionele tempels en andere culturele uitspattingen te bewonderen. De stad staat vooral bekend vanwege de keizerlijke paleizen en houten huizen. Er zijn veel bezienswaardigheden in Kyoto. Het Nijo kasteel is één van de bekendste toeristische attracties en stamt uit het jaar zestienhonderddrie. Verder is er een groot treinmuseum met een bijzondere collectie treinen. Ook is er de Nishiki markt waar je heerlijk vers voedsel kunt kopen. En toeristen die oude Japanse herenhuizen willen bezichtigen kunnen een wandeling maken door de oude straten van Nishijin en Gion. Als je gaat reizen naar Japan is deze stad zeer de moeite waard.

Religieuze objecten Kyoto

Ook in Kyoto zijn er een aantal tempelcomplexen die de moeite waard zijn te bezoeken, zoals bijvoorbeeld Fushimi Inari-Taisha , het Gouden Paviljoen (Kinkaku-ji) en de Hal van Sanjusangendo. Fushimi Inari-Taisha is een weg naar de top met oneindig veel rode poorten. Vooral aan het begin van de weg is het druk. Voor de mooiere uitzichten en om de drukte een beetje te ontvluchten moet je de hele weg naar de top lopen. Kinkaku-ji is een paviljoen dat heel mooi en sereen aan het water ligt. En de Hal van Sanjusangendo is een enorme hal met boeddha’s.

Wandelen Kyoto

In Kyoto kun je een aantal mooie wandelingen maken, zoals bijvoorbeeld de Filosofen Wandeling. Dit is een wandeling langs water en tussen een aantal tempels door. Vooral als de kersenbomen in bloei staan is het een erg mooie wandeling. Maar dan is het ook erg druk. Dus hou daar rekening mee. Verder zijn er mooie wandelgebieden, zoals Arashiyama, Haradanien en de Bamboe Woud Route.

De stad Nara

Akishinodera Nara
Akishinodera Nara

Nara is een oude hoofdstad in Japan. In de stad vind je veel interessante historische gebouwen. Natuurlijk staan er eeuwenoude tempels. Een aantal van deze tempels staan op de Unesco Werelderfgoedlijst. Nara is geen grote stad. In vergelijking met Tokio en Kyoto lijkt Nara meer op een dorp dan op een echte grote stad. De sfeer is er dan ook veel ontspannender.

Als je van oude tempels houdt, dan is een bezoek aan Nara-koen Area zeker de moeite waard. Hier staan veel van de oude tempels. Nara-koen Area is een park in het oosten van de stad. Belangrijke mooie tempels zijn onder andere Kofuku-ji, Todai-ji en Kasuga Taisha. De laatste is een oude Shinto tempel. Het is een erg groot tempelcomplex. En is opgericht ten tijde van het ontstaan van de stad Nara in het jaar 768. Het is een erg mooi complex dat in mijn ogen de moeite waard is om te bezoeken bij reizen naar Japan.

De stad Magome

Magome
Magome

Magome is een heel oud pittoresk stadje. In een kwartier loop je er doorheen. Je vindt er veel gebouwen van hout en pleister. De hoofdstraten van het stadje zijn afgesloten voor auto’s. Hierdoor krijg je echt het gevoel terug in de tijd te gaan. De originele gebouwen zijn in de Edo-periode gebouwd. Die staan er echter niet meer. Ze zijn in branden verwoest. Maar in de twintigste eeuw zijn veel van die panden opnieuw gebouwd naar de oude stijl.

De stad Hiroshima

Hiroshima
Hiroshima

Hiroshima is, zoals je waarschijnlijk wel weet, aan het einde van de tweede wereldoorlog met een atoombom bestookt. Hiernaast zie je een afbeelding van het monument ter nagedachtenis van het bombardement. De stad was met één bom helemaal weggevaagd.

Als je nu Hiroshima bezoekt zou je niet denken dat de stad in negentienhonderdvijfenveertig helemaal van de aardbodem verdwenen was. Nu is Hiroshima een mooie moderne stad met veel groen. Er zijn verschillen parken waar je heerlijk kunt ontspannen. Maar de meeste toeristen komen naar Hiroshima vanwege de monumenten die zijn opgericht ter nagedachtenis van de tweede wereldoorlog. Voor reizen naar Japan is Hiroshima een indrukwekkende ervaring.

Riukiu Eilanden

Kabira Bay op het eiland Ishigaki
Kabira Bay Ishigaki

De Riukiu eilanden zijn de mooiste eilanden van Japan. En Okinawa is het hoofdeiland van de gehele eilandengroep. Op Okinawa vind je veel bezienswaardigheden. Maar de stranden zijn hier niet de mooiste van alle eilanden.

Een ander eiland is Kume. Je kunt hier schitterend duiken en snorkelen vanwege de mooie koraalriffen en de vele kleurrijke vissen. De stranden zijn hier idyllisch wit en de zee is er azuurblauw.

Kastelen in Japan

Matsumoto

Kasteel Matsumoto
Matsumoto

Het kasteel van Matsumoto is één van de belangrijkste kastelen van Japan. In de volksmond noemt men het ook wel het kraaien kasteel, vanwege de zwarte kleur. Het kasteel ligt in de bergstad Matsumoto. Vanaf het station is het goed beloopbaar. In het kasteel zijn ook oude voorwerpen te bezichtigen, zoals bijvoorbeeld pistolen, geweren, zwaarden en kanonnen.

Let op. In het kasteel zijn erg steile trappen. Voor mensen die slecht ter been zijn en voor kleine kinderen is een bezoek aan de binnenkant niet aan te raden vanwege deze steile trappen. Maar als je van kastelen houdt, dan is een bezoekje aan Matsumoto voor reizen naar Japan zeker de moeite waard.

Nationale Parken van Japan

In Japan zijn meer dan dertig nationale parken. Hieronder ligt ik de mooiste parken kort toe. Bij reizen naar Japan mag een bezoek aan één van de mooie nationale parken niet ontbreken.

Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park

Fuji
Fuji

Dit nationale park is vooral bekend vanwege de berg Fuji. Deze berg staat hiernaast op de foto.

Naast de berg Fuji zijn er nog een aantal bezienswaardigheden in Fuji-Hakone-Izu nationaal park. Je kunt de watervallen van Shiraito-no-Taki bijvoorbeeld bewonderen. Veel toeristen vinden de kersenbloesems mooi als zij bloeien in de lente. Die vind je ook in overvloed in de mooie nationale park. Naast de kersenbloesems, watervallen en bergen zijn er ook een aantal schitterende meren, zoals Motosu, Shoji en Saiko. Kortom een park dat het bezoeken waard is bij reizen naar Japan.

Daisetsuzan Nationaal Park

Daisetsuzan Niseikausyuppe
Daisetsuzan Niseikausyuppe

Asahidake Onsen (warmwaterbronnen)

Deze warmwaterbronnen bevinden zich onder aan de berg Asahi. Samen met de Sounkyo Onsen berg vormen zij de basis van de warmwaterbronnen in de bergketen Omote-Daisetsu. Tijdens de winter is het één van de populaire skigebieden.

De berg Asahi

Als je de kabelbaan van Asahidake Onsen neemt en uitstapt op station Sugatami kijk je naar de krater van de berg Asahi. Uit de krater komt veel rook. Een pad door Sugatami Pond en leidt naar de bergtop van Asahi. Deze bergtop is de hoogste piek in Hokkaido.

Velden met bloemen

Met name in juli vind je in dit park veel velden met bloeiende bloemen. De bloemen die hier vooral bloeien zijn de groene en de blauwe Alpen Weide.