Reizen Naar

Reizen naar is de website voor informatie over cruises, autovakanties en vliegreizen naar Azië, Amerika, Afrika, Australië en Europa.

Welke informatie vind je op Reizen Naar?

Het is belangrijk dat je voldoende informatie over je bestemming tot je neemt voordat je op reis gaat. Volgens mij bevat geen enkele website alle benodigde informatie. Daarom ben ik deze website begonnen. Neem contact met mij op als je informatie mist. Ik zorg er graag voor dat de informatie toegevoegd wordt.

Algemene informatie

Op reizen naar vind je algemene informatie. Hoe je het beste kunt betalen. Of er een tijdsverschil is. Welke stekkers je kunt gebruiken. De nationale feestdagen die er zijn. Of het kraanwater drinkbaar is. Hoe je het best kan betalen. Hoeveel fooi gebruikelijk is te geven. En meer informatie.

Inentingen nodig?

Je gezondheid is natuurlijk erg belangrijk. Daarom wil je graag weten of je ingeënt moet worden. Die informatie kun je hier ook vinden.

De geschiedenis van de bestemming in een notendop

Soms heeft een bestemming een hele interessante geschiedenis. Ik schrijf geen hele uitgebreide stukken tekst over geschiedenis. Maar ik schrijf wel over de wetenswaardige geschiedenis van een bestemming.

De beste periode om te reizen

Elke land of bestemming heeft zijn beste periode om er op vakantie te gaan. Het kan ook afhankelijk zijn van de activiteit die je wilt ontplooien, wat de beste periode is om te reizen naar de bepaalde bestemming. Ik zoek het allemaal voor je uit en publiceer dit op de betreffende pagina.

Vervoer

Hoe kun je je het beste verplaatsen? Is het veilig om met het openbaar vervoer te reizen? Kun je het best ter plaatse een auto huren? Of kan je dit beter thuis regelen? Is het veilig om met een camper te reizen? Zijn de wegen goed begaanbaar? De antwoorden op deze vragen vind je op reizen naar.

Waar vind je mooie wandelroutes?

Zelf ben ik een groot fan van wandelen. Ik vind het heerlijk om in de vrije natuur een mooie wandelroute te maken. Daarom vind ik het leuk goede wandelroutes voor je uit te zoeken. Zowel dagtochten als verre wandeltochten van meerdere dagen zal ik beschrijven.

Waar vind je mooie fietsroutes?

Naast wandelen vind ik het ook heerlijk om te fietsen. Ik ben geen sportieve fietser. Meer een fietser die rustig van zijn omgeving geniet. Vanuit die optiek zoek ik ook naar fietsroutes. Wielrentochten en mountainbikeroutes zal ik niet op reizen naar publiceren. Liefhebbers van de wat actiever manieren van fietsen adviseer ik op een andere website te kijken.

Nationale parken

Veel bestemmingen hebben nationale parken. Op elke pagina vind je informatie over nationale parken van de betreffende bestemming. Informatie over reizen naar de nationale parken. Waar je het beste de auto kan parkeren. Tenminste, als je met de auto dichtbij of in het nationale park kan komen. En natuurlijk gegevens over de nationale parken zelf.

Festivals en feesten

Er zijn bestemmingen die bekend staan om hun festivals of feesten. Zoals het carnaval in Rio de Janeiro en het oktoberfeest in Beieren. Bij elke bestemming beschrijf ik de festivals en feesten die er zijn. En die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Religie en tradities

Het is belangrijk te weten welke religies in een bestemming overheersen. Als je bijvoorbeeld homoseksueel bent kan het zijn dat je in sommige landen dit beter niet kan uiten. Bij sommige bestemmingen is het voor vrouwen verplicht je hoofd voor een groot deel te bedekken. Er zijn tradities die je behoorlijk de schrik aan kunnen jagen en zelfs je hele vakantie kunnen verpesten. Daarom is het goed op de hoogte te zijn van de tradities.

Wintersport

De wintersportmogelijkheden zal ik uitgebreid beschrijven. Of je er kan snowboarden, skiën of langlaufen. Dat staat allemaal op de pagina van de bestemming.

Reizen naar voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen staan op de pagina van de bestemming. Dit zijn meestal vakanties van twee of drie weken. Dat ligt aan de bezienswaardigheden die er zijn. Bij weinig bezienswaardigheden kan het ook zijn dat ik geen voorbeeldreis op de pagina van de bestemming heb gezet of dat de voorbeeldreis korter dan twee weken is.