Reizen naar Azië gaat over het continent Azië. Kort beschrijf ik de landen die tot dit continent horen. Hier vind je met name reisinformatie over reizen naar Azië. Helaas is er geen officiële vaste verdeling van Azië. Daarom kan mijn indeling afwijken van andere indelingen van Azië.

Reizen naar Azië, Noord-Azië

Mongolië

Mongolië is het meest dunbevolkte land ter wereld. Mongoliërs leven in de bekende Ger tenten. En staan erg dicht bij de natuur. Veel toeristen bezoeken Mongolië met de Transmongolië expres. Dit is een treinreis die van Moskou door Mongolië naar Peking gaat. Vooral een erg mooie treinreis. En de hoofdstad van Mongolië is Ulaanbaatar. Het landschap van Mongolië bestaat onder andere uit hoogvlakte, gebergte en in het zuiden woestijn. Op het drielandenpunt ligt de hoogste berg, namelijk Tavan Bogd. Deze berg is 4374 meter hoog.

Rusland

Rusland is opgedeeld in een Europees- en Aziatisch deel. En het grootste deel van Rusland ligt in Azië. Politiek gezien is Rusland Europees, omdat de hoofdstad Moskou in Europa ligt. In Rusland vind je veel oude stadjes. Het grootste deel van Rusland is vlak. Maar er zijn ook gebergten en er is een woestijn. Rusland heeft ongeveer 140 nationale parken. De meest bekende eilanden van Rusland is de archipel Nova Zembla. Deze archipel bestaat voornamelijk uit bergen en gletsjers.

Reizen naar Azië, Centraal-Azië

Kazachstan

In Kazachstan vind je de Russische raketbasis Baikonur Cosmodrome. En de hoofdstad van Kazachstan is Astana. Verder bestaat Kazachstan voornamelijk uit woestijn. Maar het land heeft ook meerdere nationale parken. En mooie meren waar je kan vissen. En veel bergen waarvan sommige toppen met eeuwige sneeuw bedekt zijn. Ik moet oppassen met dit te schrijven, want voor je het weet is er geen eeuwige sneeuw meer. Dat komt door de opwarming van de aarde. In de winter kan je er in ieder geval goed wintersporten.

Kirgizië

De hoofdstad van Kirgizië is Bisjkek. Kirgizië bestaat voor een groot deel uit bergachtig landschap. In dit bergachtige landschap ligt ook een een groot meer genaamd Issyk Kul. Omdat Kirgizië voor een groot deel boven drieduizend meter ligt, vind je er veel toppen met eeuwige sneeuw. Ook rondom dit grote meer. Daarom is het schitterend om te zien. Je verwacht dat het meer heel koud is, maar integendeel. Het meer is juist erg warm. De bevolking bestaat met name uit nomaden en is erg gastvrij. Samengevat is Kirgizië een leuk land voor reizen naar Azië.

Oezbekistan

De hoofdstad van Oezbekistan is Tasjkent. Het merendeel van de bevolking is islamitisch. Daarom vind je hier veel mooie oude moskeeën. Daarnaast zijn mensen ook wel Orthodox van geloof. Er lopen twee grote rivieren door het land. Het land waarin de woestijn een grote rol speelt. Er zijn voldoende uitgaansgelegenheden in Tasjkent, maar drank en eten is er erg duur. Daarom moet je echt genoeg geld meenemen. En goed om te weten is het feit dat je ’s nachts beter niet buiten kan zijn.

Tadzjikistan

De ongerepte natuur is er schitterend. Er zijn hier nog niet veel wintersporters, terwijl het een sneeuwzeker land is. Daarom kun je In het Pamirgebergte op maagdelijke sneeuwhellingen skiën. De toppen kunnen zevenduizend meter hoog zijn, waardoor je op moet passen voor hoogteziekte. Ook zijn er bloeiende bergweiden, veel meren, schitterende vergezichten en imposante gletsjers. Verder heeft Tadzjikistan een eeuwenoude beschaving met mooie dorpen en steden. Kortom Tadzjikistan mag niet ontbreken als je gaat reizen naar Azië.

reizen naar Azië -Turkmenistan
De minaret van Jam bij de Hari Rud rivier in Turkmenistan. De licentie vind je hier https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jam_Qasr_Zarafshan.jpg.

Turkmenistan

De hoofdstad van Turkmenistan is Asjchabad. Turkmenistan staat bekend vanwege de kledingstijl, de tapijten en de kamelen. Het land bestaat vooral uit woestijn. Daarom is het contrast met de hoofdstad heel groot. Asjchabad is een erg moderne stad sommigen vergelijken de stad met Las Vegas en Disneyland. De stad is erg rijk. Dat komt door de aardgasindustrie. Omdat de stad erg rijk is vind je er veel mooie gebouwen, veel marmer, fonteinen en standbeelden.

Buiten de stad is het historisch erfgoed Merv en Mary ook interessant om te bezoeken.  Verder kun je de krater van Derweze bezoeken. Doordat de Russen per ongeluk het dak van een aardgasgrot doorboorden ontstond een grote krater. Vanwege het explosiegevaar hebben de Russen de krater in de brand gestoken. Maar tot op heden brand de krater nog. Er bijzonder om te zien en te ruiken. Tenslotte zijn er nog veel meer bijzonderheden in dit land. Dus als je gaat reizen naar Azië behoort Turkmenistan tot één van de bestemmingen.

Reizen naar Azië, Oost-Azië

China

De bestemming bij reizen naar Azië is natuurlijk China. Toeristen bezoeken graag steden zoals bijvoorbeeld Sjanghai, Hongkong, Peking en Kanton. Het landschap en het klimaat is heel divers. Je vind er onder andere het Tibetaans Hoogland, de Chinese laaglanden, de Taklamakan woestijn en ook veel rivieren. Kortom er is veel natuurschoon in China. Maar naast de natuur is er in China ook veel aan cultuur te bezichtigen. Vooral de moeite waard zijn bijvoorbeeld de vele tempels en de religieuze gebruiken. Het land is ontzettend groot. Daarom is het erg moeilijk om een goede reisplanning te maken. Enkele interessante bezienswaardigheden zijn onder andere de Chinese Muur, het Terracotta leger, de Verboden Stad en de stad Hong Kong.

Taiwan

In Taiwan zijn niet veel toeristen. Maar het is wel een waar paradijs. De natuur heeft iets bijzonders. En de lokale bevolking is erg vriendelijk en gastvrij. Je kunt er bergen bewandelen, koloniale steden bezoeken. Verder kun je een mooie route langs de kust maken. Of heerlijk ontspannen aan de mooie stranden. Als onderdeel van reizen naar Azië is Taiwan niet te missen. Temeer omdat je er goed kunt eten en schitterende natuur hebt. Tenslotte heeft Taiwan ook nog prachtige eilanden met warmtebronnen.

Zuid-Korea

De hoofdstad van Zuid-Korea is Seoel. Zuid-Korea bestaat voor het grootste deel uit bergen. Verder zijn er een paar steden. Maar deze steden zijn wel ontzettend groot. Seoel is zelfs de één na grootste stad ter wereld. Onder andere daarom zijn de stranden hartstikke vol in de zomer. Maar er zijn wel een aantal nationale parken die het bezoeken waard zijn. Of je kunt naar één van de subtropische eilandjes.

Japan

Japan valt niet weg te denken bij reizen naar Azië. Dit land bestaat uit één groot eiland en duizenden kleinere eilanden. Bij de eilanden kun je vooral goed duiken en van de stranden genieten. De hoofdstad van Japan is Tokio. In de grotere steden vind je onder andere tempels en schitterende historische parken. In Japan kun je veel beleven over bijvoorbeeld keizerlijke machten, het boeddhisme en Chinese invloeden. Als je tempels wilt bezoeken, dan moet je naar het tempelcomplex Todai-ji.

Reizen naar Azië, Zuidoost-Azië

Brunei

Brunei heeft veel olie- en gasvelden. Daarom is het land erg rijk. Je vindt er veel grote paleizen. En het land heeft geen belastingstelsel. Maar daar kom je als toerist niet voor denk ik. Brunei heeft namelijk ook mooie natuurgebieden. Er zijn ongerepte stukken tropisch regenwoud. En aan de stranden van Brunei kun je mooi duiken vanwege de koraalriffen en de kleurrijke vissoorten. Ook zijn er nationale parken, zoals bijvoorbeeld het Bako National Park.

Cambodja

In Cambodja zijn prachtige tempelcomplexen te zien, zoals de tempels bij Angkor Wat. Er heerst een tropisch moessonklimaat. Daarom is het er gedurende het hele jaar ongeveer dertig graden. En regent het er regelmatig heel erg hard. Toeristen gaan naar Cambodja vanwege de natuur, de cultuur en de mooie stranden. Maar ook de boeddhistische tempels van Bayon. En als je een sterke maag hebt kun je verder nog naar de Killing Fields. Het is een monument waar honderden schedels van gemartelde gevangenen liggen.

Filipijnen

De Filipijnen is een heel erg mooi land en de bevolking is er heel vriendelijk. De rijstvelden van Ifuago staan bijvoorbeeld op de Unesco werelderfgoedlijst. Verder kun je er leuk op de rivieren kanoën. Maar ook een bezoek aan de chaotische stad Manilla is de moeite waard. Als je meer van bijzondere natuur houdt, dan zijn de Chocolate Hills in Bohol echt schitterend. Voor de sportievelingen is op de Filipijnen ook genoeg te beleven. Je kunt er een eeuwigheid duiken en snorkelen. En schitterende wandelingen maken.

Indonesië

In de winter kun je heel goed de winterzon opzoeken in Indonesië. Het is er dan namelijk gemiddeld negenentwintig graden. Populaire eilanden van Indonesië zijn onder andere Bali, Lombok en Java. Op deze eilanden kun je prima genieten van zon, zee en strand. Maar Indonesië heeft veel meer te bieden.  Er zijn bijvoorbeeld ook hele mooie paleizen en tempels die je kunt bezichtigen. Daarnaast zijn er ook mooie festivals zoals Galungan-Kuningan. Verder zijn er schitterende tempelcomplexen, zoals Borobudur. En je kunt de stad van de Bloemen bezoeken. Deze stad heet Malang. Maar ook is er een mooi nationaal park genaamd Lore Lindi National Park. Als laatst schrijf ik dat de vulkaan Bromo een bezoekje waard is. Maar dit is lang niet alles. Indonesië is een prachtige bestemming voor reizen naar Azië.

Laos

Als je tot rust wilt komen, dan is Laos het aangewezen land. Het land heeft één van de meest ongerepte natuur van Zuidoost-Azië. Verder is hun eigen cultuur nog grotendeels in tact. Ook is de bevolking erg vriendelijk en gastvrij. Mij was het niet bekend, maar Laos is erg populair onder toeristen. Zeker een land dat je kunt bezoeken als je gaat reizen naar Azië. Loas heeft geen oude ruïnes zoals Cambodja of mooie stranden zoals Vietnam. Maar het heeft een bepaalde mystieke rust, authenticiteit en schitterende natuur. Je kunt bijvoorbeeld over de Mekong varen, een route door de bergen rijden of met de scooter de regio verkennen.

reizen naar Azië - Maleisië
Pulau Payar in Maleisië. Licentie vind je hier: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Malaysia_Pulau_Payar.JPG.

Maleisië

Maleisië heeft mooie cultuur, ongerepte natuur en witte zandstranden. De beste periode om te reizen naar Maleisië is in de maanden juni, juli en augustus. Want dit is de droogste periode. Normaal gesproken regent het veel in Maleisië. De hoofdstad van Maleisië is Kuala Lumpur. Een mooie oude plaats is Malakka. Deze plaats staat op de Unesco werelderfgoedlijst omdat er veel historische buitenlandse invloeden zijn die het gezicht van de stad bepalen. Verder kom je als natuurliefhebber aan je trekken in Borneo of in de Cameron Highlands. Dus voor reizen naar Azië boek je ook een reis naar Maleisië.

Myanmar

In Myanmar is de bevolking, net zoals in Laos, zeer vriendelijk en gastvrij. Toeristische trekpleisters zijn onder andere de tempels van Bagan, de stad Yangon en het meer Inle Lake. In Bagan vind je duizenden tempels. Je kunt Bagan het best ontdekken met een scooter. Het meer Inle Lake is toeristisch en heeft daarom iets van haar authenticiteit verloren. Maar het is toch de moeite waard om met een bootje erop uit te trekken.

Oost-Timor

Oost-Timor is een kolonie van Portugal geweest. Er zijn ongerepte parken en uitgestrekte witte zandstranden. je kunt er dan ook heerlijk duiken. Je vindt er bijvoorbeeld prachtige koralen, mooie vissen, schilpadden en dolfijnen. Het schijnt dat Atauro Island één van de beste duikplekken ter wereld is. In het binnenland vind je bergen. Hier komen wandelaars helemaal aan hun trekken. Je kunt het best vanuit Maubisse een trektocht maken naar de top van Mount Ramelau. Verder vind je er nog veel koloniale architectuur.

Singapore

Singapore is een erg veilige stad. Dat komt onder andere door de strenge wetten en hoge straffen. Daarom kun je als toerist rustig de stad overal verkennen. Als je een terrasje wilt pikken, dan is de kade van Singapore River de uitgelezen stek. Verder kun je de Hawker centers bezoeken. Dit is een markt met eettenten. De lokale manier om uit eten te gaan. Maar ook een bezoek aan Sentosa Island is indrukwekkend. Hier zijn schitterende stranden, mooie resorts en leuke pretparken. Je komt er met een monorail.

reizen naar Azië - Thailand
Koninklijk crematorium van Koning Rama IX in Thailand. Licentie vind je hier https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Royal_crematorium_of_King_Rama_IX_at_evening.jpg.

Thailand

Thailand staat met name bekend om haar mooie zandstranden en het lekkere eten. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Je kunt Bangkok bezoeken vanwege de smaragdgroene Boeddha, het uitgaansleven en Chinatown. Er zijn ook erg veel boeddhistische tempels. Voor mooie witte zandstranden en de azuurblauwe zee moet je naar Koh Chang. Ook kun je hier heel mooi duiken. Krijtrotsen, mooie watervallen en groene heuvels zijn kenmerkend voor het eiland Phuket. Verder zijn de warmwaterbronnen van San Kamphaeng het bezoeken waard. En dit is nog lang niet alles wat Thailand te bieden heeft.  Dus als je gaat reizen naar Azië, dan is een bezoek aan Thailand aan te raden. Meer informatie over reizen naar Thailand.

Vietnam

Zeker gezien de geschiedenis van Vietnam is het een bijzondere bestemming. Maar Vietnam heeft naast de geschiedenis ook veel cultuur en een mooi landschap te bieden. Interessant zijn bijvoorbeeld de rijstvelden, de stad Saigon en een aantal heiligdommen. Maar ook de natuur is er schitterend. Een hele mooie baai is bijvoorbeeld Halong Bay. Je kunt hier varen langs mooie rotspartijen en schitterende strandjes. Verder is de keizerlijke stad van Thăng Long indrukwekkend om te bezoeken. Deze stad is rond de veertiende eeuw gebouwd.

Reizen naar Azië, Zuid-Azië

Afghanistan

Tijdens de vele oorlogen zijn veel bezienswaardigheden verloren gegaan. Het land bestaat vooral uit woestijn. Maar heeft ook grote uitgestrekte meren. Het toerisme ligt er vrijwel helemaal stil vanwege de aanhoudende onrusten.

Bangladesh

Bangladesh is één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. Het land is erg arm. Daar bovenop heeft Bangladesh jaarlijks last van overstromingen, tornado’s en vloedgolven. Bangladesh is het land van de rivieren. De meest bekende rivier is de rivier de Ganges. Verder vind je er het breedste strand ter wereld, namelijk Inani Beach.

Bhutan

Bhutan is een vrij dun bevolkt land. Het land is erg bergachtig. Volgens zeggen is het één van de meest bergachtige landen ter wereld. In het noorden zijn veel bergtoppen die hoger zijn dan zesduizend meter. Deze toppen zijn bedekt met eeuwige sneeuw en gletsjers. De hoofdstad van Bhutan is Thimphu.

reizen naar Azië - India
Graf van Akbar in India. Licentie vind je hier: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:01_Agra_Tomb_Of_Akbar_Entrance_Gateway.jpg.

India

Tsja, als er één land niet mag ontbreken bij reizen naar Azië, dan is het wel India. Het is een ontzettend druk bevolkt land met veel kleuren en geuren. Je vindt er veel tempels, Tibetaanse kloosters en paleizen. Maar ook is er veel mooie natuur, zoals tijgers, mooie rivieren en het Himalaya gebergte. Verder zijn er veel mooie festivals om deel van uit te maken. Festivals zoals bijvoorbeeld het Diwali festival of de Ganesh Chaturthi. Uiteraard het mausoleum om te bezichtigen is de Taj Mahal. En verder zijn er veel mooie paleizen te zien in Rajasthan. Natuurlijk ontbreken er ook geen nationale parken. Een voorbeeld van een mooi nationaal park is Kanha National Park.

Malediven

Als je van zon, zee, strand en luxe houdt, dan moet je naar de Malediven. Om die reden kun je de Malediven onderdeel van reizen naar Azië maken. Er staan veel luxe watervilla’s die op houten palen zijn gebouwd. Veel mensen zien dit als de ideale manier om een romantische vakantie te houden. Meestal kun je de vissen door de vloer heen zien zwemmen. Op de Malediven kun je prima duiken en snorkelen. Want er zijn veel koralen en mooie vissoorten.

Nepal

Nepal ligt in de Himalaya en heeft voor een groot deel ongerepte ruige natuur. In het Royal Bardiya National Park kun je deze mooie ruige natuur bewonderen. Ook zijn hier de wilde dieren van Nepal te zien. Verder heeft Nepal een rijke cultuur. De geschiedenis van Nepal gaat namelijk terug tot vijfhonderd jaar voor Christus. De religie zijn hier meestal van hindoestaanse of boeddhistische aard. Daarom zijn er veel tempels en bedevaartsoorten. De natuur van Nepal is met name bekend vanwege de Kathmandu vallei, het Himalayagebergte en de Mount Everest.

Pakistan

Pakistan heeft voor bergen en woestijn. Het Himalayagebergte is in het noorden en het Kirthargebergte in het zuiden. Daartussen ligt veel woestijn. Langs de kust van Pakistan zijn veel stranden. En één strand is bijzonder bekend, namelijk Manora. Op en aan dit strand liggen erg veel wrakken van schepen. Ik vind dat echt een afschuwelijk gezicht.

Sri Lanka

In Sri Lanka is religie erg belangrijk. Overal zijn dan ook tempels, stoepa’s, heilige beelden en veel verschillende gebedshuizen te vinden. Toeristen gaan vooral naar Sri Lanka vanwege de schitterende natuur en de heilige steden zoals Kandy en Anuradhapura. In het zuiden vind je de stad Galle. In deze stad vind je Nederlandse invloeden. Het is een mooie stad om te bezoeken onder andere vanwege het fort. Een mooi nationaal park is het reservaat Sinharaja. Zeer de moeite waard te bezoeken vanwege de zoogdieren, reptielen, vogels en de mensen die in hutten van leem wonen.

Reizen naar Azië, Zuidwest-Azië

Armenië

Armenië ligt in de Kaukasus en is de oudste christelijke staat ter wereld. Daarom zijn er zeer oude kloosters te bewonderen. Kloosters zoals bijvoorbeeld Khor Virab, Geghard en Haghpat). De hoofdstad van Armenië is Jerevan. De natuur bestaat uit groene bergen, kloven, grasvlaktes en vulkanen. Verder vind je er nomadische dorpjes. Ook het Sevanmeer is het bezoeken waard.

Azerbeidzjan

De hoofdstad van Azerbeidzjan is Bakoe. Als je van tapijten houdt, dan moet je echt naar Azerbeidzjan. Verder heeft het land veel olie- en gasvelden. Qua natuur vind je hier veel bergen en vulkanen. En er zijn leuke middeleeuwse dorpen in de Kaukasus. Maar ook de mooie historische tempel Atesgah is het bezoeken waard.

Bahrein

Bahrein is een eiland in de Perzische Golf en de Golf van Bahrein. De hoofdstad van Bahrein is Manamah. Bahrein is een rijke oliestaat. Daarom vind je er veel luxe hotels aan de kust en mooie stranden. In de zee rondom Bahrein kun je prima duiken naar koraalriffen en grote oesters. Duikers zoeken hier ook naar parels die in de oesterschelpen te vinden zijn. In de steden vind je vooral hoge wolkenkrabbers en gigantische winkelcentra. Maar ook mooie moskeeën, zoals de Al-Fatih Moskee.

Cyprus

Cyprus is in tweeën gedeeld. In het noorden wonen de Turkse Cyprioten en in het zuiden de oorspronkelijke Cyprioten. Het zuidelijke deel wordt ook wel Grieks Cyprus genoemd. Je kunt er één van de oudste steden van de wereld bezoeken, genaamd Choirokoitia. Deze stad stam uit zevenduizend jaar voor Christus. Als je wilt wandelen, fietsen of van de natuur wilt genieten, dan is het Troodosgebergte een prima bestemming. Hier tref je ook de kloosters Kykkos en Troöditissa. Verder is er in Paphos een sfeervol haventje dat het bezoeken waard is.

reizen naar Azië - Georgië
Shahara top in Georgië. De licentie vind je hier https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Shahara_peak_near_Ushguli_1870.jpg.

Georgië

Georgië is een erg mooi land met een hele mooie natuur, gezellige dorpjes en zeer gastvrije mensen. Voor reizen naar Azië is Georgië onmisbaar. De hoofdstad van Georgië is Tbilisi. Mtskheta is een mooie oude plaats met veel schitterende oude gebouwen zoals bijvoorbeeld de Svetitschoveli kathedraal. Deze kathedraal staat ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. In het noorden van Georgië vind je het Ganisi gebergte. Je kunt hier paragliden, skiën en snowboarden. Maar ook kun je hier prachtige wandelingen maken.

Iran

De hoofdstad van Iran is Teheran. Vroeger heette het land Perzië. In het hele land zijn er oude tempels, paleizen, kastelen en ruïnes. En natuurlijk zijn er ook veel oude moskeeën. Iran bestaat voor een groot deel uit bergen en woestijn. Er zijn een aantal mooie stranden. Verder heeft Iran ook nationale parken. In deze parken kun je onder andere de zeldzame cheeta bewonderen.

Israël

Voor de joden is Israël een heilige staat. Vooral de Tempelberg in Jeruzalem is voor hun heilig. Ook de christelijke en islamitische religies vinden deze plek heilig. De drie religies bestaan nergens ter wereld zo dicht bij elkaar. Toeristen bezoeken het land vaak vanwege de culturele en religieuze historie. Israël heeft dan ook veel te bieden op dat gebied.  Dat is de reden dat Israël op je lijstje hoort als je gaat reizen naar Azië. Verder kun je heerlijk drijven in de Dode Zee. Het zoutgehalte is namelijk zo hoog dat je blijft drijven.

Jemen

In Jemen zijn hopelijk nog veel indrukwekkende moskeeën te vinden. Ik schrijf hopelijk, omdat er op het moment van schrijven een oorlog woedt. Volgens zeggen hebben de Jemen de eerste wolkenkrabber gebouwd. In de begintijd waren dit lemen wolkenkrabbers van ongeveer zes etages hoog. Jemen bestaat voor een groot deel uit woestijn. In het zuiden vind je mooie zandstranden, vulkanen en geisers. Je kunt er ook prachtig duiken.

Jordanië

In Jordanië vind je onder andere de stad Petra. De stad is uit rood gekleurde rotsen gehakt. De Nabateeërs hebben de stad gebouwd in de kloof de Siq. Petra behoort tot één van de zeven wereldwonderen. Een reden om Jordanië toe te voegen aan reizen naar Azië. Verder is er ook prachtige natuur in Jordanië en schitterend gebergte. Deze bergen zijn goed te beklimmen. Vooral in de bergen van Wadi Rum kun je goed klimmen.  Maar ook de rotstekening zijn zeker het bezichtigen waard. In Quseir Amra vind je een woestijnkasteel uit de achtste eeuw.

Koeweit

De hoofdstad van Koeweit is Koeweit. Koeweit heeft naast vasteland ook nog een paar eilanden voor de kust. Koeweit is een rijk land vanwege de oliewinning. Het land bestaat voor het grootste deel uit woestijn. In Koeweit is het zeer droog en warm. De temperatuur kan oplopen tot vijftig graden. Daarom leven er vrijwel geen dieren. Maar Koeweit heeft wel een aantal mooie haventjes en mooie stranden.

reizen naar Azië - Libanon
Weg van Baalbek naar Bcharre in Libanon. Licentie vind je hier https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lebanon_mountains_from_near_Maqial_el_Qalaa.jpg.

Libanon

In Libanon vind je onder andere Romeinse bouwwerken zoals tempels, kastelen en kerken. Verder heeft Libanon een mooie natuur. Je vindt er bijvoorbeeld watervallen, grotten en lange zandstranden. Langs de kust kun je prima duiken. De hoofdstad van Libanon is Beiroet. Deze stad noemt men ook wel het Monaco van Azië. Verder kun je in Libanon heerlijk eten. Belangrijke bezienswaardigheden zijn onder andere de grotten van Jeita, het natuurreservaat Al Shouf Cedar, de tempels van Jupiter en Bacchus in Baalbak. Al met al een land dat zeer de moeite waard is voor reizen naar Azië.

Oman

Oman bestaat voornamelijk uit woestijn. Maar heeft ook groene gebieden, ruige bergen en mooie oases. De bevolking van Oman is vrij open. In Wadi Shab kun je prachtig wandelen. Het is een natuurgebied met mooie rotspartijen en schitterende watervallen. De hoofdstad van Oman is Masqat. Hier staat de mooie Sultan Qaboes Moskee. Verder zijn er in de hoofdstad mooie parken en musea. Een mooi museum is het Musqat Gate. In dit museum kun je de geschiedenis van Oman beleven. Aan de voet van bergketen Djabal Achdar vind je het Fort Bahla. Dit fort is uit leem opgetrokken en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Daarnaast zijn er in Oman verschillende archeologische vindplaatsen. Tel alles bij elkaar op en je hebt een prachtige bestemming voor reizen naar Azië.

Palestina

Over Palestina kan ik helaas op dit moment weinig schrijven. Er zijn voortdurend onrusten. En het is geen aanrader om Palestina te bezoeken.

Qatar

Qatar is een schiereiland aan de Perzische Golf. Er heerst een woestijnklimaat. Dus ook in de winter is het er prima toeven met temperaturen van boven de twintig graden.  Je kunt er heerlijk langs de stranden slenteren en genieten van de luxe hotels. De hoofdstad van Qatar is Doha. Er staat een oud fort genaamd Al Koot Fort. Het fort moest de Waqif Souq beschermen tegen dieven. Nu is het een museum. Even buiten de stad worden elk weekend kamelenraces georganiseerd. Dit is echt een uniek evenement om mee te maken. In de woestijn van Khor Al Udaid kun je sandboarden en een jeepsafari maken. Al met al een bestemming voor reizen naar Azië die zeer de moeite waard is.

Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië is een heel welvarend land en bestaat voor een groot deel uit woestijn. Het land is rijk omdat er veel aardolie aanwezig is. Je vind er twee belangrijke heilige plaatsen voor de islam, namelijk Mekka en Medina. Als je geen moslim bent mag je niet in deze plaatsen. Verder heeft Saoedi-Arabië twee lange kustlijnen aan de Rode Zee en de Perzische Golf. Vooral in de Rode Zee kun je mooi duiken naar koraalriffen en mooie kleurrijke vissen.

Syrië

Syrië heeft een hele lange geschiedenis. De hoofdstad van Syrië is Damascus. Dit is trouwens ook de oudste bewoonde stad ter wereld. Verder zijn er nog andere mooie oude steden, zoals Bosra, Aleppo en Palmyra. Normaal gesproken vind je er kastelen, kloosters, tempels, Romeinse theaters en andere zeer oude bouwwerken. Maar de oorlog heeft veel verwoest, dus of het nog de moeite waard is om te bezoeken valt te bezien. Verder bestaat Syrië vooral uit woestijn. Er is ook een kleine kustlijn. Maar de zee is daar zo vervuild dat je er niet kunt zwemmen.

Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten bestaat uit zeven verschillende emiraten. Dubai is één van de meest bekende emiraten. Een andere bekende en ook de meest grote is Abu Dhabi. De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is Abu Dhabi. Hierin vind je ook de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze moskee heet de Sjeik Zayed moskee. Verder kun je een safari door de woestijnen van Dubai maken.