Categorieën
Amerika

Amerika

Een pagina over alle landen die tot het continent Amerika horen. De landen worden kort beschreven.

Bij Amerika denken veel mensen  aan de Verenigde Staten. Maar Amerika is veel groter dan de VS. Amerika bestaat namelijk uit Zuid-Amerika, Midden-Amerika en Noord-Amerika. Op deze pagina ga ik kort in op de landen die tot het continent Amerika horen.

Reizen naar Amerika – Noord-Amerika

Reizen naar Amerika is ook reizen naar Noord-Amerika. Noord-Amerika bestaat uit de onderstaande landen. Onder elk land beschrijf ik de meest populaire bestemmingen.

reizen naar amerika - noord-amerika
Bisons in of rond Grand Teton National Park. Licentie: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en

Canada

Canada is het één na grootste land ter wereld. En heeft veel schitterende natuur. Icefields Parkway is één van de wegen die je bereden moet hebben. Het is een hele mooie bergweg. Je komt er rivieren, gletsjers en canyons tegen. Het is een mooie rustige route met genoeg mogelijkheden te stoppen. De Niagara Watervallen zijn één van de mooiste watervallen ter wereld. Het water stort ongeveer 60 meter naar beneden. Deze watervallen zijn ongeveer 1,6 kilometer breed. Heel indrukwekkend. Verder is Banff National Park een adembenemend mooi park met bergen, dennenbomen, rivieren en gletsjers.

Als je van musea houdt, moet je langs de National Gallery of Canada. Daarin tref je beeldhouwwerk, foto’s en schilderijen. Het is vooral Canadese kunst dat hier staat. Een mooie stad aan de westkust van Canada is Vancouver. De stad ligt tussen de Stille Oceaan en de Rocky Mountains. Kortom als je gaat reizen naar Amerika kan Canada niet missen.

Groenland

Ook Groenland kan niet missen in reizen naar Amerika. Dit land is onderdeel van Denemarken. Maar heeft een status aparte. Daarom maakt het geen deel uit van de Europese Unie. Zeer de moeite waard is de nationale feestdag op 21 juni. De feestdag wordt ook wel Ullortuneq genoemd. Het wordt groots gevierd met feestelijke en culturele activiteiten. Er zijn feesttenten en koren. In Frederikshab vind je het historisch museum Paamiut. Het is een museum over de geschiedenis van Groenland. Ook is er een oude geitenstal, oude woonhuizen. Zodat je kunt zien hoe er vroeger geleefd werd. Verder kun je een georganiseerde walvissafari  in Frederikshab maken. Ook kun je reusachtige walvissen uit het water zien springen. Een unieke ervaring.

Verenigde Staten

Bij reizen naar Amerika denk je vaak aan reizen naar de Verenigde Staten. En dat is ook logisch. Want dit is verreweg de meest populaire bestemming van het continent Amerika. De Verenigde Staten bestaan uit 52 verschillende staten. En zijn in te delen in regio’s de Atlantische kust, de bergketen Appalachen, de Mississippi-vlakte, de Rocky Mountains en de Oostkust. Dus als je gaat reizen naar Amerika, dan mag een reis naar de VS niet ontbreken.

Reizen naar Amerika – Midden-Amerika

Reizen naar Amerika is ook reizen naar Midden-Amerika. Midden-Amerika bestaat uit de onderstaande landen. Hieronder beschrijf ik de landen en hun meest populaire bestemmingen.

midden-amerika
Tikal National Park in Midden-Amerika. Licentie: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.nl

Amerikaanse Maagdeneilanden

De Amerikaanse Maagdeneilanden liggen in de Caraïbische Oceaan. De hoofdstad is Charlotte Amalie. De Amerikaanse Maagdeneilanden zijn zeer geschikt voor een strandvakantie. Vanwege het heldere water kun je er heerlijk duiken en snorkelen.

Anguilla

Anguilla behoort tot het Verenigd Koninkrijk. En valt onder de eilandengroep de Kleine Antillen. Anguilla is de ideale zon, zee en strand vakantie bestemming. De mooiste witte zandstranden vind je langs Shoal Bay Eats en Meads Bay. Verder is het koraalrif erg populair onder de duikers.

Antigua en Barbuda

Antigua en Barbuda zijn twee verschillende eilanden in de Caraïbische Zee. Naar Antigua ga je voor de prachtige havens, watersporten en het nationale park. En naar Barbuda ga je vooral voor je rust. Het Fort James in St. John’s staat aan de ingang van de haven van Sint John. Vanuit dit fort heb je een mooi uitzicht over de haven. Bij Indian Town Point is een natuurlijke rotsboog te vinden. Deze rotsboog staat in het Devil’s Bridge National Park. Codrington Lagoon lagune ligt ten westen van het eiland Barbuda. Het ondiepe deel van deze lagune is het walhalla voor vogels. Er leven bijna tweehonderd verschillende soorten vogels. Bij reizen naar Amerika hoort een bezoek aan Antigua en Barbuda.

Aruba

Aruba is een zelfstandig eiland dat tot ons mooie Koninkrijk der Nederlanden behoort. En is vooral populair vanwege de mooie stranden en goede hotels. Oranjestad is de hoofdstad van Aruba. Deze stad is heel erg kleurrijk in Caraïbische stijl gebouwd. Ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Arikok Nationaal Park natuurpark kun je het beste met een vierwielaangedreven auto bezoeken. Je vindt er onder andere de Natural Pool, de Fontein Grot en tientallen spuitgaten. Het Bubali Vogelreservaat bestaat uit twee zoetwatermeertjes. Daarom heb je erg veel last van muggen bij zonsondergang. Je kunt vanuit een uitkijktoren de meer dan tachtig soorten vogels spotten.

Bahama’s

De Bahama’s bestaan uit zevenhonderd eilanden. Je hebt er erg mooie zandstranden en een indrukwekkende onderwaterwereld. Daarom zijn de Bahama’s erg populair onder duikers. Het Exuma Cays Land & Sea Park is gevestigd op zo’n 360 eilandjes en ligt in het midden van de Bahama’s. Daar kun je schitterend snorkelen. Pink Sands Beach is een kilometers lang roze strand. En het ligt op Harbour Island. Op Grand Bahama eiland vind je de mooiste natuurparken. Ook kun je hier onder begeleiding dolfijnen ontmoeten. Zowel in een lagoon als in het wild. Een smalle strook grond splitst bij het eiland Euleuthera de blauwe Atlantische Oceaan en de turquoise Caraïbische Zee. Op het smalste gedeelte is The Glass Window Bridge te vinden. Een erg mooi natuurwonder.

Barbados

Barbados is een langgerekt eiland. Het is ongeveer twee keer groter dan Texel. De Britten hebben er meer dan driehonderd jaar geregeerd. Daarom kom je er veel Britse namen tegen. De hoofdstad van Barbados is Bridgetown. Naast de onderwaterwereld zijn grotten de grootste attracties. Animal Flower Cave is één van de mooie grotten. Daar moet je entree voor betalen. Veel duurder is Harrisons Cave. Maar dat is het ook waard. Met een treintje ga je onder de grond en krijg je een tour door de grotten.

Belize

Belize grenst aan Mexico en Guatemala. Het is het kleinste land van Midden-Amerika. De hoofdstad van Belize is Belmopan. De kusten van Belize zijn bekend om de koraalriffen. Je kan er goed duiken en snorkelen. Verder ontbreken de witte stranden en palmbomen niet. In het westen vind je de mooiste Maya tempels. Xunantunich is een complex van wel 26 tempels en paleizen. Maar er zijn ook andere Maya complexen zoals Caracol, Altun Ha en Santa Rita. Verder behoren de grotten van Actun Tunichil Muknal tot de Maya cultuur in Belize. Je kan er een mooie wandeling maken. Maar wees op je hoede. Want de Maya’s hadden lugubere gewoonten. Zoals het tentoonstellen van skeletten. Belize hoort er ook bij als het gaat om reizen naar Amerika.

Bonaire

Bonaire is het meest oostelijke eiland van de ABC-eilanden. Het is een rustig eiland. Vooral om te relaxen komen de toeristen. Verder om te duiken en van de natuur te genieten. Washington Slagbaai Nationaal Park is een natuurreservaat. Je kunt er een tour maken met je mountainbike. En een rondrit met de auto is ook aan te raden. Je vindt er vele rotsformaties, krijt ruggen en gekoelde lavastromen. Saliñas zijn zoutmeren. Deze vind je vooral in het noorden van het Washington Slagbaai Nationaal Park. Bonaire is een zeer belangrijke zoutleverancier. De Butterfly Garden ligt in het zuidoosten van Bonaire. Naast de mooiste vlinders vind je er ook veel prachtige exotische bloemen, vogels en hagedissen.

Britse Maagdeneilanden

De Britse Maagdeneilanden zijn onderdeel van het Britse Koninkrijk. Deze bestaan uit tientallen eilanden. De hoofdstad is Road Town.  In de wateren rondom de Britse Maagdeneilanden kun je ideaal duiken, snorkelen en andere watersporten beoefenen. De mooiste autoroute op de Britse Maagdeneilanden is Ridge Road. Mooie landschappen en uitzichten kenmerken deze autoroute. Maar het is geen gemakkelijke rit. Het uitzichtpunt en de rit naar Copper Mine Point toe zijn schitterend. Je kunt er het best een Jeep voor huren.

Costa Rica

Costa Rica grenst aan Panama en Nicaragua. De hoofdstad is San José. Costa Rica is vooral bekend om haar vulkanen. Verder vind je er regenwouden, mangroven en tropische stranden. Op de Sarapiqui rivier kun je prachtig raften en kajakken. Maar wees op je hoede. Want je kunt hier kaaimannen en krokodillen tegenkomen. Het Parque Nacional Volcán Arenal ligt noordwesten van San José. Verder zijn er meerdere plekken met mooie uitzichtpunten. De Arenal vulkaan is wel één van de meest actieve vulkanen ter wereld. Daarom is het zeer de moeite waard s’avonds naar de uitbarstingen te kijken. Onderdeel van reizen naar Amerika moet ook Costa Rica zijn.

Curaçao

Curaçao is een eiland in de Caraïbische Zee. Dit land behoort tot ons Koninkrijk der Nederlanden. Maar is sinds 2010 zelfstandig. Toeristen komen er om te relaxen en te zonnen. De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. Vanuit Otrabanda heb je mooi uitzicht op de gekleurde huizen op de Handelskade. Je kunt er met de pond naartoe varen. Ook kun je er het Kura Hulanda museam bezoeken. Dit museum richt zich voornamelijk op de oorsprong van de mens, de Afrikaanse slavenhandel, goud en Antilliaanse kunst. In de Struisvogelfarm kun je op een Struisvogel rijden. En het zal je verbazen hoe hard een Struisvogel kan rennen. Maar als je niet op een Struisvogel durft te rijden kun je ze ook voeren. Rif Fort was voorheen de uitkijktoren ter bescherming van de haven. Maar nu vind je er veel luxe winkels, kunstgalerijen en heerlijke terrasjes.

Cuba

Cuba ligt ten zuiden van Florida in de Caraïbische Zee. De hoofdstad van Cuba is Havana. Cubanen leven voor muziek en dans. De kilometers lange boulevard Malecon in Havana moet je bezocht hebben. In de wijk Havan Vieja zijn veel historische gebouwen te bewonderen. Valle de Viñales zijn bergen met een bijzondere vorm. Deze bergen lijken namelijk op olifantenruggen. Valle de Viñales ligt in het Parque Nacional. En je kunt er prima klimmen en hele mooie wandelingen maken. Topes de Collantes is een schitterend natuurgebied. Daar kun je hele mooie wandeltochten maken. Je komt langs watervallen, rotsformaties en ondergrondse rivieren. De wat geoefende wandelaars kunnen naar mooie uitzichtpunten wandelen. Maar ook voor de minder geoefende wandelaar zijn er prachtige wandelingen.

Dominica

Dominica is een eilandstaat in de Caraïbische Zee.  De hoofdstad van Dominica is Roseau. Er zijn prachtige regenwouden. En Dominica is gebruikt als locatie voor de film Pirates of the Caribbean. Ook vind je hier de langste hiking trail van de Caraïben, genaamd Waitukubuli. De trail is 185 kilometer lang.

Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is het oostelijk deel van het eiland Hispaniola. De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is Santo Domingo. Punta Cana is de toeristische trekpleister van de  Dominicaanse Republiek. Omdat je er tropische witte palmstranden en een diepblauwe zee vindt. Ook kun je hier strandwandelingen van meer dan tien kilometer maken. Er zijn mooiere stranden te vinden. Maar dit strand staat symbool voor  de Dominicaanse Republiek. De Watervallen van Damajagua bestaan uit 27 verschillende watervallen. Daarom is het een erg indrukwekkende natuur van kloven, waterbekkens en watervallen. De watervallen van Damajagua zijn één van de mooiste attracties van  de Dominicaanse Republiek. Jaragua is het populairste nationale park van de  Dominicaanse Republiek. Dit is een biosfeer reservaat waar je veel verschillende soorten vogels treft. Maar vooral Flamingo’s en Pelikanen. Daarom is de Dominicaanse Republiek essentieel als onderdeel van reizen naar Amerika.

El Salvador

In El Salvador heeft jarenlang tot 1992 een burgeroorlog gewoed. Maar tegenwoordig is er veel te beleven voor de toerist. Er zijn actieve vulkanen, mooie dorpjes, archeologische opgravingen en tempels uit de Maya periode. De hoofdstad van El Salvador is San Salvador.

Grenada

Grenada bestaat uit meerdere Bovenwindse Eilanden. Het is een groen en bergachtig land. En staat bekend om haar kruiden. De hoofdstad van Grenada is St George. Toeristen gaan naar Grenada vanwege de natuur, cultuur, dorpjes en de geschiedenis. Leapers Hill is een schitterende klif met een treurige geschiedenis. Hier sprongen namelijk indianen vanaf om aan de kolonisten te ontsnappen. De klif ligt in het noorden van Grenada. En je kunt hier met een gids een rondleiding doen. Ontzettend mooie watervallen en groene wouden kenmerken de Grand Etang Forest Reserve. Centraal ligt het Grand Etang meer. Dit ligt midden in een krater. Er zijn veel verschillende wandelingen met of zonder gids te maken.

Guadeloupe

Guadeloupe is een Benedenwinds eiland en valt onder Frankrijk. Dit eiland heeft mooie natuur, stranden en leuke kleine vissersdorpjes. Ook vind je hier ruige kustlijnen en regenwoud. En het is één van de mooiste eilanden om te duiken. Verder zijn Porte d’Enfer en Point de la Grande Vigie de meest mooie uitzichtpunten van Guadeloupe. Deze liggen in het noorden van eiland Grande Terre. Het is een eiland met een zeer ruige en rotsachtige kust. Marie-Galante is een eiland dat bekend staat om zijn vele molens. Hier staan tientallen molens. De meest bekende molen is Moulin de Bézard.

De geschiedenis wordt op Guadeloupe in stand gehouden. Daarom zie je hier en daar ossen een kar trekken. De Route de la Traversée route loopt door het Nationale Park van Guadeloupe en het Grand Cul-de-Sac Marin natuurreservaat. Daarom kom je langs de schiterende Carbet Falls en Cascade aux Écrevisses watervallen en de  La Soufriere vulkaan. Verder gaat de route van oost naar west over het eiland Basse-Terre. Tenslotte kom je bij het Parc Zoologique et Botanique des Mamelles. Als onderdeel van reizen naar Amerika is Guadaloupe niet te missen.

Guatemala

Het zuiden van Guatemala grenst aan de Stille Oceaan. De hoofdstad is Guatemala-Stad. Allereerst ga je naar Guatemala voor het schitterende landschap. Vooral de afwisseling in landschap trekt toeristen. Verder vind je er een vulkaangebergte, meren, bergtoppen, jungles en tropische regenwouden.

Tikal was één van de grootste steden van de Maya. Daarom is dit stukje Maya cultuur zeker de moeite waard. Vooral in de zesde en zevende eeuw voor Christus was Tikal een invloedrijke stad. Tikal is volgens Unesco werelderfgoed. Het meer van Atitlán is een kratermeer. En ligt ten westen van Guatemala-Stad. Vooral de rust en het heldere blauwe water is kenmerkend voor het meer. Meest opmerkelijk is de grootte van meer dan 130 vierkante kilometer.

De Pacaya vulkaan is een actieve vulkaan. Vooral de hoogte van ruim vijfentwintighonderd meter is opmerkelijk. Als je sportief bent is de Pacaya vulkaan een uitdaging om te beklimmen. Onder begeleiding van een gids duurt de tocht ongeveer een kleine twee uur. Dus je moet een goede uitrusting hebben. Verder moet je voldoende drinkwater, eten, goede wandelschoenen en gepaste kleding hebben. Het weer in de bergen kan snel omslaan. Daarom kun je het best ook warme kleding meenemen. En boven heb je een extreem mooi uitzicht over de gehele regio.

reizen naar amerika - guatemala
Hooglanden in Guatemala. Licentie: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/deed.en

Haïti

Haïti is een land in de Caribische Zee. Dit eiland is de westelijke kant van het eiland Hispaniola. De hoofdstad van Haïti is Port-au-Prince. Andere grote steden zijn Carrefour, Delmas en Cap-Haïtien. Met een oppervlakte van 27.750 vierkante kilometer is Haïti ongeveer net zo groot als België. Verder vind je er grillige rotskusten, witte stranden en vlakten.  Hierop wordt suikerriet en koffie verbouwd. Kies ook Haïti voor reizen naar Amerika.

Honduras

In Honduras zie je de Maya cultuur in het hele land. Daarom staat het land ook bekend. Veel mensen leven nog volgens Maya gewoontes. En er zijn veel oude tempels en ruïnes te vinden. Ook heeft Honduras veel stranden die je kan vergelijken de Caraïbische witte palmboom stranden. Daarnaast vind je er regenwoud, bananenplantages en watervallen in de nationale parken. Deze nationale parken staan bekend om de unieke dieren zoals jaguars en luiaards.

Jamaica

Het Caraïbische eiland Jamaica staat bekend om de rum, de witte palmboom stranden. En niet te vergeten reggae. Maar Jamaica heeft ook zeer mooie natuur. Zoals een berglandschap, tropische bossen en prachtige watervallen. Daarom is het zeer de moeite waard om het strand en je hotel te verlaten om van de natuur te genieten. Voor reizen naar Amerika is Jamaica niet te missen.

Kaaimaneilanden

Grand Cayman, Cayman Brac en Little Cayman zijn eilanden in het westen van de Caraïben. Deze eilanden vormen samen de Kaaimaneilanden. Vooral voor duikers zijn de Kaaimaneilanden een gewilde bestemming. Maar ook mensen die van rust en natuur houden kunnen zich prima vermaken. Verder kun je hier verschillende watersporten beoefenen. De eilanden zijn goed van elkaar te onderscheiden. Grand Cayman is het grootste en meest toeristische eiland. Op eiland Cayman Brac vind je ruige rotsformaties. Daarom is het vrij inspannend hier te wandelen. Maar de inspanning wordt beloond met erg mooie uitzichten. Op Little Cayman is veel ongerepte natuur. En er zijn heerlijke rustige stranden te vinden. Als je hier gaat duiken kom je octopussen, haaien, schildpadden of adelaarsroggen tegen.

Martinique

Het eiland Martinique ligt in de Caraïbische Zee. Dit eiland is onderdeel van de Bovenwindse Eilanden. Verder behoort het eiland tot de kleine Antillen. En het is onderdeel van Frankrijk. De hoofdstad is Fort-de-France. Er zijn luxe winkels. En er is een mooi park genaamd Park Savanne. Daarnaast kun je de Saint-Louis kathedraal bezoeken. Het hoogste punt van het eiland is de vulkaan Mont Pelée. Deze vulkaan barstte in 1902 uit. Waardoor 30.000 mensen uit het stadje Saint-Pierre omkwamen.

Mexico

Mexico is een Latijns-Amerikaans land. En het grootste Spaanssprekende land ter wereld. Omdat Mexico aan de VS grenst, is Mexico  een favoriete vakantiebestemming van Amerikanen. Andersom vluchten veel Mexicanen naar de VS. Mexico heeft prachtige stranden en een mooie Maya cultuur. Daarom gaan veel Nederlandse toeristen naar Mexico. Omdat de temperatuur in de winter ook erg aangenaam is, gaan veel mensen ook in de winter voor de zon naar Mexico. Dus Mexico voor reizen naar Amerika zeker inplannen.

Montserrat

Montserrat behoort tot het Verenigd Koninkrijk. Dit eiland ligt in de Caraïbische Zee. De hoofdstad is Plymouth. Maar hier zit niet de regering. Die zit in Brades. Dat komt door de vulkaanuitbarsting van de vulkaan Soufrière. Door de vulkaanuitbarsting is Plymouth een spookstad geworden. Vanwege de spookstad bezoeken veel toeristen Montserrat.  De kust bestaat uit rotsformaties, zandstranden en helderblauw water. Daar zijn veel koraalriffen met mooie kleuren. Daardoor is Montserrat zeer geschikt voor duiken en snorkelen. Verder vind je in het binnenland vooral regenwouden.

montserrat
Vulkaangruis in de Belham River Vallei te Montserrat. Licentie: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en

Nicaragua

Nicaragua ligt tussen Honduras en Costa Rica. Daarnaast grenst het land ook aan twee zeeën. Namelijk de  Grote Oceaan en de Caribische Zee. Niet veel mensen kennen Nicaragua als vakantiebestemming. Langzaam beginnen toeristen het land te ontdekken. Omdat het vroeger vaak onrustig was. Vanwege het dictatoriale militair machtsvertoon. Als je van natuur en cultuur houdt, is Nicaragua een mooi bestemming. Door het vulkanische landschap is er veel biodiversiteit. Er zijn zeer grote parken, zoals Indio-Maíz Biological Reserve en Reserve Bosawá. Deze zijn zeer geschikt voor schitterende wandelingen door de jungle.

Vanwege hun historische waarde zijn de steden Granada, León Vieja, Chichigalpa en Masaya de moeite waard om te bezoeken. Samengevat een mooie en interessante bestemming voor reizen naar Amerika.

Panama

Het landschap van Panama is erg afwisselend. Er zijn dorre, vlakke gronden, regenwouden, moerassige kustvlaktes en nevelwouden. Daarom is Panama voor reizen naar Amerika een zekerheid. Panama bestaat uit 9 provincies en 5 Indiaanse gemeenschappen. Deze gemeenschappen noem je comarca.

Het Panamakanaal loopt dwars door Panama heen. Dit kanaal verbindt de Caraïbische Zee met de Grote Oceaan. Door dit kanaal hoef je niet meer om Zuid-Amerika heen te varen. Daarom is het kanaal heel belangrijk voor transport. Daarnaast is het kanaal de scheiding tussen Noord- en Zuid-Amerika. Er zijn sinds de 16e eeuw diverse pogingen gewaagd om het kanaal te graven. Uiteindelijk is het in 1914 gelukt.

Puerto Rico

Puerto Rico is een eiland in het oosten van de Caraïbische Zee. Dit eiland is een vrijstaat van de VS. En behoort tot de Grote Antillen. De hoofdstad van Puerto Rico is San Juan. Deze stad bestaat voor bijna de helft uit water. Daarentegen is het de grootste stad van Puerto Rico. Je betaalt hier met de Amerikaanse dollar.

Puerto Rico heeft een erg divers landschap. En is daarom erg mooi. Verder zijn er witte stranden met palmen, bergen, glooiende heuvels en tropische regenwouden. En het schijnt dat er zelfs een stukje woestijn is. Door het midden van het eiland loopt de bergketen Cordillera Central.

Saba

Saba is een eiland in de Caraïbische Zee. En staat bekend om zijn mooie natuur. Kenmerkend zijn de regenwouden en de bergketens. Mount Scenery is het hoogste punt van Saba. En tegelijk ook het hoogste punt van de Nederlandse Antillen. Toeristen gaan naar Saba om Mount Scenery te beklimmen, of om te duiken. Saba Marine Park is voor duikers aangelegd. Verder kom je er tropische vissen, kleurrijke koraalriffen en diverse haaiensoorten tegen. Ook staat Saba bekend om de grote populatie vleermuizen.

Saint-Barthélemy

Saint-Barthélemy is één en al rust en genieten. Er liggen veel mooie luxe jachten in de jachthaven. Verder is er een mooi keienstrand. Ook de natuurbaden van Grand Fond zijn een aanrader. Je kunt een lange paardrijtocht in de Anse des Flamands maken. En duiken tussen de zeeschildpadden in Saint-Jean. Als het gaat om reizen naar Amerika, dan mag Saint-Barthélemy niet ontbreken.

Saint Kitts en Nevis

Volgens zeggen schijnt hier altijd de zon. Op Saint Kitts en Nevis zijn vulkanische gebergten en regenwouden.  Deze eilanden hebben een mooie kust met witte zandstranden en blauw water. Hier kun je schitterend duiken en snorkelen. Er zijn hier een paar honderd schepen vergaan. Waarvan er pas iets meer dan 10 zijn ontdekt. Volop de gelegenheid om op wrakken te gaan duiken. Daarnaast zijn er vele kleurrijke vissen en koraalriffen. Verder kun je er golf en cricket spelen.

Saint Lucia

St. Lucia is een tropisch paradijs, een eiland gelegen tussen Martinique en St. Vincent. Op het eiland kom je de Pitons tegen. Dit zijn twee vulkaan bergen. Deze zijn opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst. Verder is het landschap van het eiland schitterend met hagelwitte zandstranden. Dit eiland is een locatie waar veel mensen hun huwelijksreis houden. En dat is niet voor niets. Het schijnt een eiland te zijn waar de romantiek floreert.

saint lucia
De Pitons op Saint Lucia. Licentie: https://en.wikipedia.org/wiki/Public_domain

Saint Vincent en de Grenadines

Saint Vincent en de Grenadines mogen niet ontbreken als bestemming voor reizen naar Amerika. Deze groep eilanden bestaat uit 32 eilanden. Waarvan de meeste onbewoond zijn. De hoofdstad is Kingstown. Op de eilanden vind je bergen en witte tropische zandstranden. En uiteraard helderblauw zeewater waarin je prima kunt duiken en snorkelen. Verder zijn er veel verschillende tropische vogels. Ook vind je er walvissen en dolfijnen. Op het hoofdeiland Saint Vincent is ook een vulkaan, diverse watervallen en een zoutwatermeer te vinden.

Sint Eustatius

Sint Eustatius is het op één na kleinste eiland van de Nederlandse Antillen. En behoort samen met Saba en St. Maarten tot de Bovenwindse Eilanden. Duiken op St. Eustatius is een bijzondere ervaring. Er zijn bijzondere tropische vissen, kleurrijke koralen en de grand canyon onderwater. Verder kun je er het hele jaar door duiken op veel verschillende duikstekken. Ook zijn er pinnacles en steile wanden onderwater. Als je van een stevige wandeleing houdt, kun je de slapende vulkaan Quill beklimmen. De wanden van de vulkaan zijn bedekt met tropisch regenwoud. En je kunt in de krater een afdaling tot 275 meter boven zeeniveau maken. Ook is Sint Eustatius prima voor rust, cultuur, natuur en ontspanning. Er is geen bruisend nachtleven.

Sint Maarten

Sint Maarten is het kleinste eiland ter wereld. Het hoort bij twee landen. Namelijk Frankrijk en Nederland. Het noordelijke deel is van Frankrijk  en het zuidelijk deel van Nederland. Het Franse deel is voornamelijk voor de rustzoekers. En als je wilt winkelen of cultuur op wilt snuiven kun je naar de hoofdstad Philipsburg. Het klimaat is er heerlijk. De stranden zijn er parelwit. Verder kun je er eindeloos duiken.

Trinidad en Tobago

Trinidad en Tobago liggen voor de noordoostkust van Venezuela. Jazz, vogels en stranden kenmerken deze eilanden. Aan de stranden van deze eilanden kun je heerlijk zwemmen, snorkelen en duiken. De Maracas Bay op Trinidad is populair onder gezinnen. Je kunt in een boot met glazen bodem naar Buccoo Reef varen. Dit kan voor het strand van Pigeon Point aan de westkust van Tobago. Verder kun je kleurrijke vissen zien zwemmen tussen het ondiepe koraal van Nylon Pool. En spot wilde dieren als je gaat wandelen door het regenwoud in Tobago genaamd Main Ridge Forest Reserve. Trinidad en Tobago zijn eilanden voor reizen naar Amerika bestemmingen om in te plannen.Reizen naar Amerika – Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is onderdeel van Amerika. Dus reizen naar Amerika is ook reizen naar Zuid-Amerika. Hieronder vind je een korte beschrijving van de landen in Zuid-Amerika.

zuid-amerika
Bariloche, Patagonie in Argentinië, Zuid-Amerika. Licentie: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Argentinië

Argentinië ligt dichtbij de zuidpool. In dit land spreken ze Spaans. Argentinië heeft ontzettend mooie natuur. Met onder andere mooie dieren, veel regenwouden, gletsjers, bergen en rivieren. Verder heeft Argentinië veel nationale parken. Vanwege de mooie natuur zijn deze stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. In Argentinië heeft eeuwenlang de Inca cultuur geheerst.  Veel van de cultuur is door de Spanjaarden verwoest. Maar nu probeert Argentinië zoveel mogelijk van de Inca cultuur veilig te stellen. In de grote steden vormen wolkenkrabbers een mooi skyline. Over het algemeen zijn de grote steden modern. Verder tref je In de centra van de oude steden  stijlvolle koloniale bouwwerken, eeuwenoude kathedralen,  en sfeervolle pleinen.

Bolivia

Bolivia was ooit de rijkste kolonie van het Spaanse rijk. En ooit was Bolivia het centrum van de Indiaanse beschaving. Verder is Bolivia kleurrijk en multicultureel. De Aymara`s en Quecha`s behoren tot de meerderheid van de bevolking. Qua natuur bestaat Bolivia uit hoogvlakten, oostelijke laaglanden en valleien. Op de grens van Bolivia en Peru ligt het Titicacameer. Dit is het op één na grootste meer van Zuid-Amerika. In het westen van Bolivia ligt de grootste zoutvlakte ter wereld, Salar de Uyuni.  De hoofdstad is Sucre.  In het westen van Bolivia ligt het Andesgebergte. Met een hoogte van 6542 m is de Nevado Sajama de hoogste top .

Brazilië

Voor reizen naar Amerika is Brazilië een land die je in moet plannen. Vanwege het voetbal, het beroemde strand Copacabana, vooral het beeld van Christus of de Braziliaanse Carnaval ken je Brazilië. Brazilië is erg populair.

Zestig procent van het Amazoneregenwoud vind je in Brazilië. Als je een stad wilt bezoeken ga je naar Rio de Janeiro, São Paulo of Salvador.  Historische stadskernen wisselen af met uitgerekte stranden. Daarnaast kun je ecologische natuurparken bezoeken. En van het bruisende nachtleven genieten.

Chili

Vooral Chili heeft een gevarieerd landschap. Dat komt onder andere  door de verschillende klimaten en door de langwerpige vorm van het land. Chili is 4000 km lang en maximaal 150 km breed. Door oprichting van talloze natuurparken beschermd Chili haar natuur. Voor veel toeristen zijn de natuurparken het hoofddoel. Er zijn veel dieren en planten die je nergens anders tegenkomt. Vooral langs de woestijnkust en in de regenwouden vind je unieke planten en dieren.

In de Chileense steden heerst een vrij Europese sfeer. Nog steeds is de Spaanse invloed dominant aanwezig in kerk, taal en gebruiken. De Chileen heeft een diep respect voor culturele tradities. Verder heeft de bevolking grote belangstelling voor politiek, literatuur en kunst. Ook zijn de meeste Chilenen erg vriendelijk.

Colombia

Colombia wordt steeds populairder onder de toeristen.  Op verschillende plaatsen zijn  interessante musea, sites en historische bouwwerken te bezoeken. Die herinneren aan de tijd dat indianen en Spanjaarden heersten. Behalve deze rijke cultuur, heeft Colombia hele mooie nationale parken, veel biodiversiteit en betoverende stranden. Maar ook een heerlijk klimaat.

Ecuador

Als je reizen naar Amerika samenstelt, hoort Ecuador bij de reis.  Ten eerste vind je er besneeuwde bergtoppen en hete stranden. Ecuador kan je in 4 gebieden verdelen. Ten eerste het gebergte de Sierra,  ten tweede het laagland Oriente,  ten derde de kust Costa en ten vierde de Galápagos Eilanden. Ecuador is een bananenrepubliek geweest. Maar door de ontdekking van aardolie in 1967 veranderde dit. Het Andesgebergte is kenmerkend voor Ecuador. Al met al een prachtig land.

Frans Guyana

Frans-Guyana is niet ingesteld op toeristen. De wegen zijn slecht en de hotels matig. Maar Frans Guyana heeft wel heel mooie natuur. Het grootste gedeelte is tropisch regenwoud. Zelfs een gedeelte van het Amazone regenwoud vind je in Frans Guyana. De kust bestaat voornamelijk uit mangrovebossen. Dus geen mooie witte palmstranden, helaas. Verder staat Frans-Guyana bekend om lanceerbasis Centre Spatial Guyanais van de ESA  en vanwege het nabijgelegen Île du Diable. Dit eiland diende van 1852 tot 1946 als verbanningsoord voor misdadigers. Hiervan zijn nog steeds sporen te vinden.

Guyana

Guyana heeft een onaangeroerd woud. Dat woud leidt naar het Amazonebekken. Grote delen van de jungle zijn bijna niet verkend. En veel rivieren zijn niet eens in kaart gebracht. Als je wilt gaan vissen zijn dit ideale rivieren. Verder vind je er bergen en savannes. Er zijn schitterende watervallen. De bevolking is gastvrij en spreekt Engels. Ook voor natuurliefhebbers is Guyana zeer de moeite waard. Er leven meer dan 800 vogelsoorten. Als je een berg wilt beklimmen kun je dit doen op de berg Roraima. Deze berg vormt de grens tussen Guyana, Venezuela en Brazilië.

Paraguay

Vanwege de prachtige natuur is Paraguay bekend. Er zijn regenwouden, nationale parken, rivieren en watervallen. In de bossen van Gran Chaco komen zeldzame diersoorten voor, zoals de reuzenmiereneter en het navelzwijn. Verder zijn er veel  verschillende vogelsoorten. Waaronder 21 verschillende papengaaisoorten.  Ook staat het land bekend om de productie van keramiek en de Jezuïtische missieposten in het zuiden van het land.

paraguay
Salto Cristal Yvyku’i National Park in Paraguay. Licentie: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/deed.en

Peru

Peru ligt aan de westkust van Zuid-Amerika. En heeft een zeer divers landschap,  verschillende culturen en een rijke geschiedenis. Hierin speelt de cultuur van de Inca’s een grote rol. Eeuwen lang heeft dit indianenvolk het land gedomineerd en heeft hun cultuur zich zichtbaar kunnen ontwikkelen. Je ontkomt er bijna niet een stukje van de Inca cultuur op te snuiven. Omdat je zeker de geheime stad Machu Picchu moet bezoeken. Ook het bezoeken waard zijn de mooi nationale parken. Want als je van natuur houdt is Peru zeker de moeite waard. Wanneer je van meer actie houdt, kun je raften, sandboarden in de zandduinen bij Huacachina of wandelen.

Suriname

Suriname bestaat voor een groot deel uit oerwoud. Want in Suriname vind je een del van het Amazonegebied. Hierin komen veel diersoorten voor zoals apen,  jaguars, luiaards en reuzenmiereneters. Verder heeft Suriname veel natuurreservaten en mooie watervallen. Aan de kust tref je  mooie zandstranden met palmbomen aan. In heel het land kom je nog Nederlandse invloeden tegen. Daarnaast is Nederlands de meest gebruikte taal in het land. Surinamers zijn gastvrije mensen.

Uruguay

Uruguay is een klein land in Zuid-Amerika. Het ligt aan de Atlantische Oceaan. De Uruguayanen houden van hompen vlees. Deze hompen worden bijna alleen maar op barbecues klaargemaakt. Uruguay heeft mooie natuur, heerlijke stranden en leuke steden. Deze steden zijn het bezoeken waard. Een voorbeeld van een mooie leuke stad is de hoofdstad Montevideo. Maar ook plaatsen als Colonia del Sacramento, Punta del Diablo, Salto, Cabo Polonio, het chique Punta del Este en de industriële stad Fray Bentos zijn leuk om te bezoeken. Verder produceert Uruguay veel wijn.

Venezuela

Venezuela is een land waar de zon vaak schijnt. Daar schijnt ongeveer 350 dagen de zon. Dat is niet te geloven. Je vindt er laagland en bergen. Als hoogste punt de berg Pico Bolivar in het Andesgebergte. Deze berg is 5007 meter hoog. Ook heeft Venezuela de hoogste waterval ter wereld genaamd de Ángelwaterval. Deze waterval is 979 meter hoog. Aan de kust vind je mooie zandstranden met helderblauw water. Hier kun je  duiken en snorkelen.

Zuid-Georgia en de  Zuidelijke Sandwicheilanden

Zuid-Georgia en de  Zuidelijke Sandwicheilanden zijn bergachtig, ruig en meestal met ijs bedekt. Daarom zijn de eilanden voor een groot deel slecht bewoonbaar. Op Zuid-Georgië zijn  11 bergen hoger dan 2000 meter. De hoogste berg is met 2934 meter Mount Paget. Sommige van de Zuidelijke Sandwich-eilanden zijn van vulkanische oorsprongen. En zijn nog steeds actief. Je vindt er een groot aantal dieren. Waaronder koningspinguïns, pelsrobben, zeeleeuwen en zee-olifanten. Dus alleen als je deze dieren wil zien, zal Zuid-Georgia en de  Zuidelijke Sandwicheilanden onderdeel van reizen naar Amerika uitmaken.